sourze.se

Blogga på Bildt, för fan!

"Elitjournalisterna" ser nu ett hot mot sin egen existens. Detta genom att till och med ministrar bloggar oemotsagda! Hua hua!

Nu är det fara och färde. Nu kan till och med ministrar blogga på internet. Det är inte utan att man blir rädd, plötsligt kan man som medborgare bilda sig en uppfattning baserat på annat än vinklande och maktfullkomliga journalisters som själva givetvis ser sig som folkets sanningsserum och alltså, enligt sig själva, borde ha monopol på journalistik verk!

Jag kan inte tala för andra men själv har jag under många år mått illa av den skeva sk sanningsrapportering valda delar av den svenska journalistkåren ansett sig ha stått för.

Så har då utrikesminister Carl Bildt den oerhörda fräckheten att själv utnyttja den självklara demokratiska rättigheten att förmedla sina tankar via internet. Dessutom otäcka tanke gör han det helt oemotsagd! Vart är vi på väg!?! man kan dock helt fritt kommentera både Bildts och alla andra bloggares verk online.

En gammal avdankad chefredaktör som var aktiv ungefär vid samma tid som Andropov var president i Sovjetunionen jämför Bildts agerande med Hugo Chavezs agerande i Venezuela. Denna patetiska jämförelse säger mer om den avdankade chefredaktören än om Bildt. Dessvärre är inte den ovan beskrivna åsikten isolerad till dåtid. Även vissa av dagens journalister ser ett hot i att politiker kan ha en direktkontakt med uppdragsgivaren, nämligen folket.

Kanske inte så konstigt, helt plötsligt kan vem som helst skriva nästan vad som helst så att alla kan läsa det i oredigerat och ovinklat skick. Risken för arbetslöshet inom journalistkåren är uppenbar och det kanske är det den avdankade chefredaktören och hans meningsfränder i själva verket är rädda för!

I Kuba pågår just nu en politisk offensiv som går ut på att förhindra medborgarna i diktaturen att se på kabel-tv som kan förmedla annan information än det som är kommunistiskt korrekt. Lyckligtvis har vi i den fria världen kommit ljusår ifrån detta. Det är dock inte utan att man känner en viss unken stank av det kubanska tänkandet när man läser den avdankade chefredakörens debattatrikel!

Carl Bildt, blogga på för helvete!!!


Om författaren

Författare:
Göran Larsson

Om artikeln

Publicerad: 04 mar 2007 09:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: