sourze.se

Gaygalan 2007

En förträfflig kväll och alla var där

Vi pratar om incest från alla möjliga sorters håll, och det är lika hemskt i varje bemärkelse. Det finns ibland oss och vi involveras samt frodas i dom smaskiga detaljerna. Det jag beskriver nu är dom dagliga incidenterna som lätt kan påverka dom stora galorna runt om i landet.

Speciellt den årliga gaygalan som befann sig för andra året i rad på den gediget fina Djurgården och Cirkus. Katrin Sundberg och Pia Johansson skötte sig utmärkt som konferencier hela kvällen. Jag var själv där och studerade alla möjliga sorters människor, allt från stjärtslickande smilfinkar till ärliga blå hundögon som tindrar bland publiken. Självklart ska chefredaktören från Qx få komma upp på scen på sin egna gaygala och ta emot pris för hans "komma ut" bok som ligger på Normal Förlag, som i sin tur får årets gaypris "keep up the good work" är det inte det lite märkligt? Jag tycker det luktar klubb för inbördes beundran. Inget ont om varken Anders bok eller personerna på Normal Förlag, men politiskt korrekt så fanns det inga andra möjligheter till val. Vinner man pris på sin egna tillställning? Skulle jag vara nominerad och vara med i mitt projekt Miss Gay Sweden, hur skulle det se ut om jag gick och vann? Ärligt talat så tycker jag det är rätt befängt. Jag röstar inte ens på dom kandidater som anmäler sig till Miss Gay Sweden, det skulle kännas rätt partiskt!

Trots allt så är det qx-läsare som får rösta, men det där vet dom flesta hur det går till, när man dessutom inte kan redovisa antalet röster? Jag skulle lätt kunna bli partisk då jag själv arbetar på en klubb som var nominerad för andra året i rad, för årets gayklubb. Tyvärr tog vi inte hem vinsten detta år. Men jag vet också att det har ett samband med hur politiskt korrekt man är, ofta kommer det ordet upp ur alla möjliga sorters sammanhang när man just pratar om röstning. Hur som helst så var toppen av det hela när Maud Olofsson spatserade in på scen. Det var ljubel och applåder, skrik och glädje.

Ja det är bara att se själv!
Länk: youtube.com

Hela kvällen var i ärlighetens namn bra. Mitt pris till "Keep up the good work" går till hela Stockholms Pride med Ulrika Westerlund i topp, dom anordnar ett av Sveriges största event, och helt volontärt.
www.stockholmpride.org


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 24 feb 2007 16:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: