sourze.se

Feministiska citat och aforismer

8:de mars: ”Enda dag på året som tillhör kvinnan.” Varför är det då och som oftast feminismen som för hennes talan? Här följer inför kvinnodagen några tänkvärda citat från dessa våra extremt jämställda feminister!

A Snyft!
1 Ebon Kram, f.d. ordf. i. Roks: "När får kvinnor synas i mansmedierna? Främst när det kan bidra till att splittra kvinnor. När man vill använda kvinnor som frontalfigurer mot andra kvinnor." Hemsida, nerlagd?
Sanningsförvrängning á la "1984" om/efter 30 år av totalt vinklad könsdebatt! Som t.ex.:
2 DN:s ledarsida, här om "den nästan utbrända" Kristina Axén Ohlin. Rubrik: "Kvinnor får inte nå toppen! …det omöjliga pusslet av politik och familjeansvar. Mona Sahlin…kvittotrassel... Schymans duktighetspress… Pilsäter…hög promillehalt…Ett mönster här, som gäller kvinnor men inte män?" DN 16.01.07
De nådde ju toppen, trots egna brister! "Männens fel" enligt DN, som alltid förordar fjäsk framför kvinnors egen förmåga eller ansvar! Och när knegande män fick hjärtinfarkt, var det då kvinnornas fel?
3 Malin Svensson, förbundsordf. i Centerns UF om värnplikt: "Att …automatiskt utesluta kvinnor, visar att det fortfarande finns en stark doft av unken grabbighet i såväl regering som försvarsledning. Detta måste omedelbart åtgärdas!" SVT 16.4.02.
Sniff - snyft! Mäns fel igen! Det är synd om kvinnorna som inte fått göra obligatorisk värnplikt, till skillnad från oss privilegierade män! "Omedelbart", när skulle det vara?
4 Gudrun Schyman, om Fi inför valet: "Jag räknar med 10, men skulle inte bli förvånad om det blir 13. Men om det blir 23, då blir jag förvånad." SVT Det blev 0,68. "Vi nådde inte ända fram." Fi:s hemsida
Förvånansvärt synd!? Schymans Fi i riksdagen hade kanske påskyndat gravsättningen av hela feminismen? Och ingen feminist-tuppfäktning i bänkarna mellan Olofsson och Schyman, vad gick vi inte miste om!

B Fy!
1 Yvonne Hirdman, kvinnohistoriker: "Den som hatar, föraktar och håller i sär är "mannen". Det vill säga män i historien som upphöjt sig till denna abstraktion, "mannen" - människan." DN 13.07.02.
2 Linda Skugge, journalist: "Ge alla manliga förövare kvinnliga försvarsadvokater! Och vänd på bevisbördan, tvinga männen att bevisa att tjejen var med på det." Exp 14.12.02. "Jag står inte ut med elaka barn."… "Jag får sån lust att bara banka sönder dem!" Exp
3 Johanna Rytel, filmregissör: "Men inga vita män tack. I mina porrfilmer tack. Allt är tillåtet men inga vita män. Dom spyr jag bara på." Länk: aftonbladet.se
4 Vagina Grande, feministband: "Gubbe svälj din egen sats Vagina Grande är på plats, jag sa gubbe svälj din egen sats Vagina Grande är på plats"!!!" "Att vara ett feministiskt band och att spela antisexistisk musik är naturligt för bandmedlemmarna."
Länk: roks.se

Var återfinns egentligen hatet i könskampsretoriken? Hos vanliga män, eller hos de som kollektivt vill straffa och mobba just män? Eller hos de som helt tappat stilen i sin iver att sprida sina "antisexistiska"! och osmakliga idéer om män?

C Skryt!
1 AnnBritt Grünewald, f.d. fängelsedirektör: "Makt och kvinnor hör ihop… Jag blir lätt chef och ordförande… Min utgångspunkt är att män inte kan fatta beslut. Det är lätt att vara chef över män." "DN gratulerar" 10.11.06.
Vissas könsmakt är visst helt "rätt" ändå! Även om, eller särskilt om? den utövas i chefskap över inlåsta män, som "inte kan fatta beslut"! Och över lågutbildade fångvaktare!
2 Anna Carrfors-Bråkenhielm, då VD på Strix television: "Kvinnor är duktigare än män på mycket. Så enkelt är det. Kvinnor på lite mer ansvarsfyllda poster är nästan alltid bättre än sina manliga kolleger på samma nivå." Exp 26.11.02.
Duktighet på TV-såpakoncept, som blivit skvallerpressens främsta födkrok! Men hur var det nu det här med könsfördomar och jämställdhet? När "det passar" bara?
3 Linda Skugge, journalist: "För våra flickor har inga problem. Våra flickor är underbara precis som de är. Män och pojkar har väldigt mycket att lära och förändra hos sig själva."
Länk: expressen.se
Underbar könsegocentrisk fjortisfeminism! Fast har hon aldrig själv varit ung? Reinfeldts favorit som jämställdhetsminister! Eller var det hustrun Filippas?
4 Elin Alvemark, 25 år, "skivbolagspamp": "Jag är mäktigast i Stockholm...genom min vilja att förändra och min begåvning att genomföra detta….vi lever i ett extremt orättvist samhälle där kvinnor konsekvent diskrimineras och män konsekvent gynnas." Stockholm city 11.11.05. Idol: Gudrun Schyman.
Idolvalet, inte utan att det märks, skrymtare emellan! Upp som en sol, blir det samma pannkaka så är det förstås orättvisans fel!

D Ljug!
1 Maria-Pia Boethius, journalist: "Den fasaväckande sanningen är ju att MORD är den främsta dödsorsaken för kvinnor i Europa mellan 15 och 44 år. Och att det är män som mördar dem. Det "vanligaste" sättet för en yngre kvinna att dö i Europa är att bli ihjälslagen." KUG/AB 2.10.02. Boethius´ senare "dementi" om lögnen: "Uppgifterna gick inte att belägga. Intressant-ointressant? Faktum kvarstår." KUG
2 Carin Holmberg och Ulrika Stjernqvist, genusforskare: "Vill vi förstå våld i lesbiska parrelationer, är det väsentligt att komma ihåg att parrelationen som sådan är en patriarkalisk institution och därmed till sin form genomsyrad av manliga strukturer oavsett vem eller vilka som bär upp den." Länk: www2.amnesty.se
3 Mona Salin, soc.dem minister, nu partiledare och statsministerkandidat: "…feminismen är överordnad alla ideologier, och måste ingå i tankesättet hos alla som påstår sig vilja synliggöra eller förändra maktfördelningen i ett samhälle." Länk: aftonbladet.se "Feminism är demokrati."
4 Margareta Winberg, f.d. jämställdhetsminister: "Så länge ledningen för ett land är maskulin förblir samhället patriarkaliskt. Först med en kvinnlig ledning för ett land…plus många kvinnliga politiker i övrigt kommer det annorlunda samhället att uppnås."

Den upprepade lögnen - att skylla på andra som politiskt vapen, genus som legitimerar de politiska medlen: Således: Påstått överordnat patriarkat nej, överordnad feminism, ja!?
Thatcher, Golda Meir och Indira Gandi var samtliga i krig. Ceylon hade sin diktatoriska Chandrika Kumaratunga? Och vad sa Islands president, Vigdis Finnbogadottir?

E Gny!
1 Claes Borgström, Jämo: "Vi på Jämo kanske borde utarbeta en checklista för hur den svenske mannen skall bära sig åt för att med fog kunna kalla sig en god man. …så här: Ryck upp dig! Lyssna på kvinnors erfarenheter, använd din fantasi." "Svenska män är talibaner."
2 Johan Ehrenberg, journalist: "Du är nämligen en del i en våldtäktskultur. Om du inte inser det…allt hat mot kvinnors kamp…faktiskt är grunden för våldtäkterna…så är du en aktiv part i det fortsatta förtrycket." ETC
3 Stephan Mendel-Enck, författare: "Den dominerande manligheten är en våldsideologi, en livsfarlig logik, en kollektiv sinnesjukdom, och en evig tävlan där kvinnor bara är statister."
Ur hans bok "Med uppenbar känsla för stil"
4 Magnus Sjögren, jämställdhetskonsult i TV:s "Jobba jämt" får frågan: "Skulle ni ha lyft fram hyttstädningen lika mycket om det skulle ha varit kvinnliga befäl och manliga städare?" Svar: "Svaret är nej. Det är ju främst ett könsmaktsproblem så länge som män får fördelar och kvinnor servar män i högre utsträckning än tvärtom i samhället." SVT:s hemsida

Klassens "könsmaktsordningsmän" har talat! Men kan fjäskande män som inte förstår sitt eget kön förstå kvinnor? Och har vi mera normalt tänkande män någon offentlig yttranderätt i frågan? Om nu "män är djur" Roks med konsekvensen "vi skall slita er i stycken" Fi?

Vilka uttrycker sig så här idag om sina medmänniskor, förutom feminister?
Det påstådda ändamålet "jämställdhet" helgar tydligen de ojämställda medlen lögn, skryt, könsinvektiv och smutskastning!
Soc.dem:s "expert" Eva Lundgrens påstår att "män ritualmördar barn i Sverige". "Hur många då?" frågades i "Könskriget". Svar: "Ni svenskar är så fixerade vid siffror!" "Feministisk matematik"?
Som i SVT om riksdagsledamöternas kön: "Bäst är V:p vars andel kvinnor är hela 64!" Förordar "publicservice" SVT könsneutral demokrati eller matriarkatets diktatur?
Anna Ekelund, du kanske har delvis rätt?: "Vad är det som säger att vi inte lever i ett matriarkat?" Länk: aftonbladet.se

Men vissa vill visst ännu mer! Scum "Society for cutting up men" finns nu på svenska.
Valerie Solanas i Scum: "Det faktum att mannen är fullständigt egocentrisk…oförmögen att känna empati och identifiera sig med någon annan…"
Sara Stridsberg, översättare av Scum: "Ingen text har förändrat mig så…mitt sätt att tänka, mitt hjärta, min fitta…den har lärt mig allt jag behöver veta."
M-P Boethius, journalist: "…Scum:s chockverkan… definierar männen, smular sönder deras grandiosa självsyn och marginaliserar dem till försumbarhet." ETC
Aase Berg: "Det är inte ofta man blir så lycklig av besinningslöst våld som när man läser VS:s Scum manifest!" BLM
Maria Bergom Larsson, antroposof, lärare: "Framtiden är din Solanas." AB

"Patriarkatets" feministiska riksdagsmän och kvinnor - här har ni er ultimata jämställdhetsfeminism! Denna artikel tillägnas er könsopportunism och ert demokratiska underskott; i landet med flest skilsmässor och ensamboende i världen.


Om författaren

Författare:
Joakim Steneberg

Om artikeln

Publicerad: 19 feb 2007 00:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: