sourze.se
Artikelbild

Visa mjukporr i SVT och TV4!

"Så hur kommer man ifrån problemet med bara grov porr på Internet? Ja man kan knappast påverka dom som distribuerar porren, så den biten kan vi låta bli. Man skall öppna nya vägar!"

Jag läste artikeln "Analsex är en kvinnofälla" här på Sourze. Det var en ok artikel som har en del sanningar i sig enligt mig. Men där finns en underton som säger att mannens natur gör att vi vill förtrycka kvinnor och har hittat ett sätt att göra detta på, nämligen analsex.

För det första vill jag ställa en fråga. Varför skulle en anal penetrering påvisa förnedring, samtidigt som en vaginal penetrering skulle visa kärlek? Det är väl upp till de som genomför detta vad dom menar med handlingen? Vissa kvinnor gillar analsex. Om en man vet om detta och utför den så är det väl ett tecken på kärlek? Att man vill göra det skönt för kvinnan. Och vissa kvinnor hatar analsex. Om en man vet detta och ändå utför handlingen, ja då är det nog inte särskilt kärleksfullt. Men låt oss inte fastna vid om det ska vara analt eller inte.

För det andra, var får ungdomar sin inspiration ifrån idag? Internet! Det finns väldigt mycket gratisporr på Internet, som är lätt att komma åt och som visar porr. Och bland den porr som visas så är förmodligen en ganska stor del förnedringsporr. Detta är nästan den enda informationskälla tonårskillar och tjejer, även om jag tror att mängden tjejer som kollar internetporr är mindre har idag.

Tonåringar vill inte höra om hur man har sex från sina föräldrar eller från sina lärare. Jag är inte så gammal så jag har lätt för att komma ihåg hur vår syn var på sexualundervisningen i skolan. Den var förlöjligad av oss i skolbänken. Man gick dit, ställde några pinsamma frågor till läraren och alla fick sig ett skratt. Men det var knappast där man lärde sig hur man ska ha sex på ett bra sätt.

Så hur kommer man ifrån problemet med bara grov porr på Internet? Ja man kan knappast påverka dom som distribuerar porren, så den biten kan vi låta bli. Man skall öppna nya vägar! Man skall använda andra lättillgängliga medel och förmedla en bättre bild! En tonårskille kommer vara mycket angelägen om att t ex pricka in en film med mjukporr klockan 23:00 en torsdagkväll på SVT2. Ingen förälder i närheten som gör det pinsamt, ingen lärare som visar en sådan film i en skolsal full med fnissande ungdomar. Utan tryggt, i hemmet, där man kan lära sig hur det skall gå till.

Men självklart kommer detta förmodligen inte ske. Varför? Därför att media är skräckslagen för att tappa sitt förtroende hos tittarna och visa tabubelagt material. Tänk vilken skräll de skulle bli! "SVT visar porrfilm! Kritikerna rasar!"

Det jag menar i denna artikeln är helt enkelt detta. Sex är tabubelagt. Den visas för lite från rätt perspektiv så det väger inte upp mot allt som visas från ett dåligt perspektiv. För att komma runt problemet och nå fram med rätt budskap till ungdomar som lär sig hur man skall göra, så tror jag att dom stora medierna SVT och TV4 bör visa sex från rätt perspektiv! Lössläppt mjukporr som gör det här med sex mer ok!

Tack för mig!

Illustration: Pia de Veen, www.piadeveen.com


Om författaren

Författare:
Rickard Fransén

Om artikeln

Publicerad: 15 feb 2007 23:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: