sourze.se
Artikelbild

Jag längtar efter Allsvenskan!

Larsson, Ronaldinho, Drogba, Crespo, Totti. Man U, Barca, Inter, Roma. Visst är det intressant med världsfotboll, men Allsvenskan ligger mig närmare om hjärtat.

I helgen spelades åter toppfotboll från alla de tre största ligorna i världen. Manchester United fortsätter sitt segertåg, likaså Inter och Roma, medan det är minst lika intressant att följa Barcelona och Chelsea som har lite grus i maskineriet i år. Jag känner dock att jag inte får alla inslag fotboll i den dosen som jag vill ha.

Som med allt annat är ofta lokala händelser större än fjärran. En mans död i Nynäshamn uppmärksammas mer än tio döda i Somalia. Det är samma sak med fotbollen för mig…

Förra året minns jag att allsvenskan sparkade igång den 8 april. Det var en solig vårdag. Äntligen skulle man få se Kalmar FF grisa sig till en poäng per match igen, att Hammarbys supporterklubb återigen var den bästa i Sverige, att Djurgården misslyckades totalt med det mesta, och suveräna Elfsborg som med bra offensiv och ett nytänkande gick hela vägen till guldet. Allt detta skapar den allsvenska som jag längtar efter så här en iskall måndag i februari.

Det är inte världens bästa spelare, världens bästa fans, världens bästa planer, världens bästa klimat, eller världens bästa tränare, men det är ändå Sveriges bästa liga och ter sig därför ändå hyperintressant.

Det som oroar mig blårandiga hjärta i år är hur fan Djurgården tänkt att slåss om guldet, och hur överlägsna Elfsborg kommer att vara? Och för att inte tala om hur överlägsna dom kommer att vara om tio år? Elfsborg är det enda lag som äger sin egen arena vilket är en förutsättning för att bli konkurrenskraftiga med lag utanför Sverige. Det stör mig mycket att inte Djurgården, som hade ett försprång jämfört med alla andra lag i Allsvenskan för ett par år sedan, byggde vidare i såna frågor så att man stärkte sin ekonomiska slagkraft långsiktigt. Tror att Elfsborg varit väldigt smarta i den frågan och att alla klubbar som kan kommer att göra allt för att utvecklas i samma riktning.

Intressant blir det i alla fall, och oj vad jag längtar efter första hemmamatchen i borgen när allsvenskan sparkar igång igen. Full fart framåt!


Om författaren

Författare:
Olle Arnell

Om artikeln

Publicerad: 12 feb 2007 15:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: