sourze.se

Onödigt varmt i gallerior och varuhus

Jag dör av värmeslag, då jag kommer in på nybyggda Gallerian i Stockholm.

Varför är det så förjordat varmt inne på den nybyggda Gallerian, i Stockholm city? Det är ju vedervärdigt att vara där! Är det felbyggt mån tro? Egentligen kan man ju undra överhuvudtaget, då det gäller inomhuscentra och varuhus, vilken temperatur som är lämplig att ha. Är det verkligen rimligt att vinterklädda kunder, påpälsade för 10 minusgrader, ska flyta bort så fort de äntrar ett varuhus? Inne på Åhléns pekar temperaturmätaren på 25 grader. Men okej, det kanske är för personalens skull, för att de utsätts för ett obehagligt drag, om värmen sjunker?

Hur som helst, på Åhléns har jag inte reagerat tillnärmelsevis på värmen mer än vad jag "är van" vid då det gäller gallerior och varuhus. Dock inne på "Gallerian" håller jag på att flyta bort, så fort jag tagit några steg in i centrat. Jag har lidit med personalen på Clas Ohlsson och jag har undrat om det verkligen är acceptabelt, att ha en sån arbetsplats? Personalen har bekräftat att de också tycker det är varmt, då jag klagat.
Dessutom undrar jag hur mycket energiåtgång det egentligen går åt till att värma upp ett sånt här inomhuscentrum? Ge fanken i att bygga såna här komplex om ni inte klarar av det. Det är en osund miljö för kunder och personal! Och jag misstänker att kostnaderna, för uppvärmningen av byggena, inte ligger i linje med de sparåtgärder med energi vi måste ha nu.


Om författaren

Författare:
Karin Holmberg

Om artikeln

Publicerad: 10 feb 2007 16:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: