sourze.se

Anna Nicole, Marilyn och Di - tre offer för media

"Anna Nicole Smith är död. Blott 39 år gammal avled scandalbeautyn plötsligt under vad som fortfarande verkar framstå som mystiska omständigheter."

Anna Nicole Smith är död. Blott 39 år gammal avled scandalbeautyn plötsligt under vad som fortfarande verkar framstå som mystiska omständigheter. Det påminner starkt om Marlyn Monroes död. Då var jag 17 år och på väg att ta studenten. När jag läser om detta i pressen i dag väcks frågan i mitt huvud; vem var Anna Nicole Smith egentligen? Man kan ställa samma fråga om Marlyn Monroe; vem var hon? Vem är Victoria Silvstedt och vem är Paris Hilton? När jag säger "vem är" menar jag vilka är dessa egentligen när man tar bort hela deras respektive mediabilder och all glamour och allt glitter. Vad är det för tjejer innerst inne? Svaret är så himla enkelt att många av oss, efter påverkan av dagens massmedia, inte ser det trots att det stirrar oss i ansiktena. Svaret är att de är tjejer som lekte en farlig lek med världens farligaste gangstrar, nämligen journalisterna! Resultatet av denna lek kan ofta innebära döden. Det såg vi i fallet Marlyn Monroe. Det såg vi också i fallet Princessan Diana och nu ser vi det i fallet Anna Nicole Smith. Tragedin är ju bara förnamnet.

Marlyn Monroe flörtade med hela världen genom sin skönhet. Hon hade knappast några rivaler. Informationssamhället hade inte vuxit till den storleken den har i dag annars skulle vi redan 1962 ha fått veta mycket mer om hennes död. Själv är jag övertygad om att det finns mer bakom den historien än vad vi alla fick veta då. Anna Nicole Smiths död kommer att väcka alla möjliga teser och myter, men bara under en kortare tid. Hon kommer inte alls att leva vidare på samma sätt som Monroe därför att Anna Nicole, trots vad kändisarnas svenska arsleslickare Michael Bindefeld vill ha oss tro, var alltid en "B" kändis i USA. Jag skulle nästan vilja påstå att hon började sin kändiskarriär som en "B" kändis och blev med tid en "C" kändis. Men det brydde hon sig inte om. Hon ville synas och höras ändå.

Frågan är då vad det är som motiverar dessa tjejer? I Marlyn Monroes fall tror jag att det var en längtan om att bli accepterad. Anna Nicole verkar ha haft samma problem, och man kan påstå utan att överdriva att Prinsessan Diana definitivt hade det problemet. Det skulle inte förvåna mig om Paris Hilton och Victoria Silvstedt också lider av samma sak - vi ser det bara inte mitt upp i all glamour och alla champagne flaskor m.m. Vår egen Victoria Silvstedt verkar alltid vara på bra humor och tycks alltid vilja skoja och vara trevlig mot alla. Men vad får hon för tankar när hon kryper mellan lakan ensam förstås Vem är hon då? Min gissning är att hon just då är den lilla tjejen ifrån Bollnäs. På 60-talet skrev artisten Peter Sarstedt en låt om en sådan tjej. Jag minns texten - den är kanske relevant just nu. Tillåt mig skriva av den här:

You talk like Marlene Dietrich
And you dance like Gigi St:Maire
And your clothes are all made by Belmont
And you’ve diamonds and pearls in your hair
And you live in a fancy apartment
On the boulevard Saint: Michelle
Where you keep your Rolling Stones Records
And a friend of Sascha Distell
But where do you go to my lovely
When you’re alone in your bed
Tell me the thoughts which surround you
I wanna get inside your head.

Ja, folks! Det finns många tjejer här i världen som strävar efter att bli som Marlyn Monroe , Princess Diana, Anna Nicole Smith mfl., men det är få som når dit. När de gör det riskerar de hamna i samma fälla som dessa scandal beauties som gick bort alldeles för unga. Och det mest tragiska av alltihop är att det blir gangstrarna i media, som tjänade pengar genom att bygga upp dessa gestalter, som återigen tjänar pengar genom att sälja tidningar om deras död.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 09 feb 2007 12:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: