sourze.se

Sverige - omöjligheternas land

I Sverige har socialdemokraterna bestämt att hälften av alla medborgare ska gå på högskola. Nivån spelar ingen roll, det enda som är förbjudet är att läsa de förenklade utbildningarna på dubbel fart.

I Sverige har socialdemokraterna bestämt att hälften av alla medborgare ska gå på högskola.
Någon hänsyn till om det finns så många svenskar med tillräckliga förkunskaper tas inte, nivån får gärna sänkas hur mycket som helst bara hälften får en examen. Man är alltså ganska flexibel när det gäller nivån fast med ett undantag, det är förbjudet att läsa de förenklade högskoleutbildningarna på dubbel fart. Jantelagen har segrat ännu en gång och visar att den är Sveriges sanna grundlag. För det är ju den lagen som är inristad i folks hjärtan som räknas. Det spelar sålunda ingen större roll om regeringen kallar sig socialistisk eller liberal, det är ändå jantelagen som anger efter vilka principer det svenska samhället ska utformas.

Om ett geni föddes i Sverige så skulle han/hon för det första sakta men säkert brytas ner av den svenska grundskolans krav på likriktning. Men när geniet ifråga då äntligen kommer till universitetet, det fria tänkandet och lärdomens högborg får han då äntligen utlopp för sin kunskapstörst? Nej det är klart att han/hon inte kan få läsa i sin egen takt, hur skulle det se ut? Högskolan har anpassats efter elever utan tillräckliga förkunskaper och att få läsa på dubbel fart är förbjudet. Vad som var menat som en plats för kunskapsinhämtning har förvandlats till ett fängelse. Vad som räknas är inte vad man kan utan hur lång tid man avtjänat vid högskolan. Men då när geniet ifråga plågats hela sin uppväxt i grundskolan, gymnasiet och på universitet och äntrat forskarvärlden. Då borde man väl ändå få tänka fritt? Där om någonstans borde väl ändå geniets genialitet premieras? Nej vi befinner oss desvärre fortfarande i Sverige, för att geniet som nu är forskare ska få pengar så måste han återigen anpassa sig till den allmänt vedertagna mallen som råder. Han/hon måste forska om de saker som politikerna tycker är bra och han måste komma till politiskt korrekta slutsatser annars kommer det inte mer pengar i framtiden.

Men det är ju också så här vi vill ha det, ingen ska komma här och tro att han/hon är något. Samhället skall vara en enda stor fabrik och de kugghjul som inte riktigt passar i maskineriet skall sakta men säkert nötas ner tills de en dag med tom blick fogligt stämmer in i kören: Jag ska inte tro att jag är något och om jag någon gång var något så skäms jag. Hurra för Sverige!


Om artikeln

Publicerad: 07 feb 2007 21:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: