sourze.se

Bra att lärare ska få mer befogenheter

Trots att jag är sosse så tycker jag faktiskt att de borgerliga har bra förslag gällande skolpolitiken. Lärare ska kunna beslagta mobiltelefoner.

Det var verkligen på tiden att något händer. Jag har två tonårsdöttrar i skolan och de berättar om hur elever har noll respekt för lärarna. Nu fattas bara att en lärare handgripligen får lyfta ut en bråkig elev som vägrar lämna klassrummet. För detta behövs nog stöd i lag då lärare uppenbarligen blir anmälda annars.

Det är alldeles för mycket dalt i skolorna. Givetvis så ska inte aga vara tillåtet men likväl som man lyfter bort ett aggresivt och odrägligt barn hemma så måste lärarna kunna få göra samma sak i skolan utan att vara rädda för påföljder. Vad det gäller att snällt be elever stänga av sina mobiler innan lektion så är det naivt att tro att alla i en högstadieklass skulle lyssna på det. Vissa elever skiter i allt läraren säger. För dessa fall så är det utmärkt att läraren får ökade befogenheter. Jag kan nästan bli galen på den svenska mesigheten ibland dvs "låt gå mentaliteten".

Det är väldigt vanligt med rötägg i skolan numera som trakasserar lärare och mobbar andra elever. Jag var själv stökig när jag gick i högstadiet. Nu så här i efterhand så har jag förstått att det jag behövde var struktur genom regler och disciplin. Om allt är flummigt och otydligt så tillåts man flyta ut. Ingen kadaverdisciplin behövs i skolan men definitivt mer ordning och reda. En lärare ska vara som en bra förälder dvs inte som en kompis utan en mentor som vänligt men bestämt visar vad som gäller när det barkar iväg åt fel håll.

Jag tror att orsaken till många ungdomars urspårning till stor del beror på föräldrars bristande engagemang pga att de ska förverkliga sig själva. Om föräldrar engagerar sig mer i sina barn och vägleder dom i vad som är rätt och fel så tror jag det kan bidra till förändring gällande uppförandet och brist på normer i skolan.


Om författaren

Författare:
Andrei Kimber

Om artikeln

Publicerad: 27 jan 2007 09:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: