sourze.se

Rasism mot blåögda!

I alla fall om Kurdo Baksi får som han vill

Kurdo Baksi har åtnjutit en viss cred som vettig invandrardebattör, men har nu gjort bort sig för all framtid med det totala hjärnsläppet i en artikel han samskrivit med presschefen för Lärarnas Riksförbund, Zoran Alagic.

"De närmaste fem åren skall alla vita, långa, heterosexuella, blonda och blåögda män mellan 40 och 50 år ställas längst ner i anställningshierarkin, i universitetskorridorerna, på tidningsredaktionerna och i bolagsstyrelserna.
De resterande - kvinnor, homosexuella, funktionshindrade, invandrare och 55-plussarna - prioriteras i åtminstone fem år så att vi i någon mån rättar till en bit av all ojämlikhet som råder i samhället. Detta är en uppmaning såväl till den offentliga sektorn som till näringslivet."

Länk: sydsvenskan.se

Är de helt galna? Långa? Varför skall man diskriminera långa? Och blåögda? Varför skall ögonfärg avgöra om man blir anställd eller inte?Om författaren

Författare:
Michael Ståhlberg

Om artikeln

Publicerad: 23 jan 2007 22:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: