sourze.se

Tre månaders pokersvacka - hur gör jag nu?

Alla pokerspelare hamnar förr eller senare i en djup svacka. Vissa ger upp, vissa drar lärdomar av det och håller ut tills det vänder.

När man läser intervjuer eller reportage om de stora pokerstjärnorna så berättar de nästan undantagslöst att de en eller flera gånger har varit helt panka, spelat bort vartenda öre. De har tvingats låna pengar eller, gud nåde, ta ett vanligt jobb för att kunna få in pengar för fortsatt spel. Flera legender, såsom Daniel Negreanu och Ken Lennaard, misslyckades kapitalt med sina första försök att bli pokerproffs i Las Vegas. De fick helt enkelt krypa hem med svansen mellan benen och nöta på mindre arenor innan pengarna började rulla in på allvar.

Jag tror de flesta som spelat poker i ett år eller mer känner igen sig i att man ibland får långa svackor där korten konstant verkar vara emot en och fru fortuna har försvunnit till andra sidan jorden. I dessa perioder, som kan pågå i flera veckor eller månader, tappar man lätt självförtroendet och man känner sig som en usel pokerspelare. Och har man inte självförtroende när man sätter sig vid bordet är det väldigt svårt att vinna. En ond spiral, helt enkelt.

Det är då man ställer sig frågan: Ska jag verkligen fortsätta med det här?

I det ögonblicket skiljs agnarna från vetet. Det finns de som ger upp och det finns de ser det som en utmaning. De beställer hem kilovis med pokerlitteratur, analyserar och rannsakar sig själva, går ner en nivå och nöter för att få tillräcklig erfarenhet. Alla legender inom pokern idag och genom historien hör tveklöst till den senare gruppen.

De som ger upp då? Är det automatiskt de personer som är losers? De som aldrig lyckas med någonting? De som aldrig fullföljer det de tar för sig? Är de dömda till ett liv i misär? Kanske. Eller så har de helt enkelt ett annat kall i livet. De kanske inte har förutsättningar att någonsin bli en pokerlegend eller ens gå plus på sitt spelande. De kanske gör bäst i att investera sin tid i någonting annat.

Hur vet man egentligen vilken väg man ska gå? Den som har svaret får gärna höra av sig. Efter tre månaders svacka står jag nu själv i vägskälet... igen. Är det värt det? Har jag inte egentligen bättre saker för mig? Jo, kanske. Men något roligare? Vette fan!

Följ upplösningen på Daniels Pokerblogg - Länk: underflow.se


Om författaren

Författare:
Daniel Hedenström

Om artikeln

Publicerad: 21 jan 2007 20:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: