sourze.se

Orwellska

Ni vet - när "krig är fred"
och "kampen för jämställdhet"
kräver positiv särbehandling!

Jämställdhet. Om något ords betydelse är oklar, så är det väl det?

Vad betyder det? Att man skall bortse från om en människa är man eller kvinna? Att man behandlar män som kvinnor och kvinnor som män?

Betyder det krav på gemensamma omklädningsrum och toaletter? Att en manlig polis kan tjänstgöra i kvinnouniform och i läppstift om han skulle vilja det?

Nej, det betyder slagord som "lika men ändå olika", krav på fler kvinnor i bolagsstyrelserna, att man ger samma lön till olika yrken som anses vara lika ansträngande eller kräva lika mycket utbildning alltså statlig styrning av lönesättning precis som i en kommuniststat, fler kvinnliga poliser.

Det senare är intressant. Som bekant har Polishögskolan lite lägre fysiska krav på sina kvinnliga elever, eftersom män generellt är starkare än kvinnor. Skulle man ha samma krav på kvinnor som på män, så skulle färre kvinnor kunna bli poliser. Följaktligen betyder "jämställdhet" att man får könsdiskriminera "positivt".

Frågar mig dock om kraven på manliga poliser inte är tillkomna för att de skall kunna klara sina arbetsuppgifter? Och om svaret är ja, skall kvinnliga poliser ha andra arbetsuppgifter eller färre arbetsuppgifter än manliga poliser?

Nu säger Antifeministiska Samfundet AFS att de är "emot feminism för jämställdhet" emot "positiv" särbehandling av kvinnor och män, men jag tvivlar på att de vill införa principen "behandla-män-som-kvinnor-och-kvinnor-som-män". Det vill säga, att samhället i stort skall tillämpa samma principer som råder i en nudistkoloni. Vad står AFS t ex i frågan om gemensamma toaletter?

Med tanke på ordet "jämställdhets" innebörd för makthavare och folk i allmänhet om man kan tala om "innebörd", så är det ett "pk-istord", och bör "utmönstras" ur språket.

Länk: antifeminist.nu


Om författaren

Författare:
Michael Ståhlberg

Om artikeln

Publicerad: 17 jan 2007 14:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: