sourze.se

Tag på dig bandet!

Sätt det runt bröstkorgen för hälsans skull.

Jag hörde på radion att snart kan vi alla skaffa oss ett band runt bröstkorgen som totalt kontrollerar hjärtat och andningen, ja även temperaturen. Det sänder signaler till Statens Hälsoinstitut varje millisekund så att du snabbt kan få hjälp av samhället när du behöver det. Det reagerar lika snabbt som bromssystemet ABS. Till det goda hör att SH också vet var du befinner dig.

Detta är inte bara fantasier. Mina värmeelement har fem sådana sändare som talar om för en mottagare i Köpenhamn hur mycket värme jag konsumerar. Jag får betala därefter. En helt underbar rättvisa är därmed uppnådd. Jag behöver inte betala grannarnas värme eller varmvatten. Det känns så gott på något vis.

Men nu handlar det om det nya framsteget, ett band runt bröstet som är din totala hälsokontroll. Långt innan du svimmar av så har signalen nått fram. Du är liksom i samhällets varma famn varje levande sekund i ditt liv. Du behöver inta ha någon kontakt med dina grannar om att de ska ha lite uppsikt över dig. Oroliga släktingar kan sluta ringa och störa dig med e-post. Du har blivit en fri och oberoende människa.

I nästa steg av utvecklingen ska en röst höras i din PC och TV som ger dig nödvändiga instruktioner för hälsans bevarande. Redan i dag finns det hundratals hälsosajter så det är inget konstigt med lite snabb muntlig information från samhället: "Sköt om Dig min Vän."

Lite har man ju rätt att kräva som skattebetalande medborgare! Den primitiva ensamheten, ja övergivenheten är slut. Samhället har nått sin fulländning!


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 16 jan 2007 14:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: