sourze.se

Arbetsgivare kräver körkort

Allt färre har råd att ta körkort. Bra för miljön. Men ett dilemma då det gäller arbete. Medan vi "tar häst och vagn" till jobbet, kräver allt fler arbetsgivare att vi har körkort.

Det går "stick i stäv" mot det som gäller för miljön, att arbetsgivare kräver körkort i den utsträckning de gör. Kravet på körkort utlyses för lärartjänster, där bil inte brukas överhuvudtaget! I ett arbete, som exempelvis tidningsbud, har på senare år kravet på körkort tillkommit, trots att man inte behöver använda bil för att klara av jobbet.

Att bilanvändandet går ner är nödvändigt! Men samtidigt måste man prata om dilemmat med att allt fler ställs utanför arbetsmarknaden då de inte har körkort. Vi måste prata om problemet med att allt fler arbetsgivare ställer krav på körkort, trots att det inte är nödvändigt för tjänsten.

Det är orimligt med tanke på miljön, att kraven är "ren praxis", samtidigt som det är oförsvarbart att så många ställs utanför arbetsmarknaden.


Om författaren

Författare:
Karin Holmberg

Om artikeln

Publicerad: 16 jan 2007 19:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: