sourze.se

Ohållbart och förvirrat

Regeringens trafikpolitik blir allt mer inkonsekvent och förvirrad.

Regeringen vill att EU ska minska sina utsläpp av växthusgaser med 30 proc Tuffa krav, kan tyckas. Men i samma veva har den svenska regeringen klagat på att EU har för tuffa krav på Sverige när det gäller utsläpp. Förvirrat eller åtminstone inkonsekvent, kan det tyckas.

I Stockholm ska regeringen återinföra trängselskatten som minskade biltrafiken i de berörda områdena och därmed visade på att det inte behövs några fler miljardslukade motorvägar. Men samtidigt vill regeringen förhandla fram ett trafikpaket om byggandet av två motorleder i Stockholm till en kostnad av ca 50 miljarder kr. Förvirrat igen.

Regeringen vill också att följande hastighetsgränser ska gälla framöver: 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110 och 120 km i timmen. Det är nog också förvirrat, åtminstone för bilisterna som tycks ha svårt nog med nuvarande hastighetsgränser. Till det inkonsekventa - med tanke på växthusgaserna - hör att höjningen till 120 kommer att öka utsläppen.

Hållbar utveckling?


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 11 jan 2007 14:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: