sourze.se

Kvinnan är skönheten manifesterad

Kvinnan påminner mannen om Sanninge

Kvinnor och skönhet, det är som att de orden för alltid är sammanlänkande. Det finns ingenting som värmer hjärtat lika mycket som att möta en kvinnas leende i en trappuppgång, på en väg eller någonstans ute i kylan. Hennes ögon är nycklarna till himmelens portar. När hon slänger med håret och drar fingrarna genom det i en majestätisk gest är det Konst, ja den mest naturliga konsten. Den kvinnliga rösten är ljuvlig musik, där formerna blir mjuka, förlorar sina kanter och går in i varandra i regnbågens färger. Kärleken botar alla sjukdomar. Kvinnor i mina tankar, kvinnor i mina drömmar, kvinnor runtomkring mig, jag älskar er! Förtrycket mot er är ett förtryck mot oss själva! Den sida och de egenskaper vi aldrig vågat visa. Vi har gömt oss bakom vår kunskap, vår makt och vår fysiska styrka för att aldrig blotta den svaga punkten, alla människors akilleshäl. Det så kallade kvinnliga, det intuitiva, det mystiska, det outsägliga.

Kraften som uppstår i samspelet mellan motsatser har gått förlorad. Yin och Yang symboliserar i Taoismen de kvinnliga och de manliga krafterna i naturen. Yin är jorden och det mörka, Yang är himmelen och det ljusa. Under hösten och våren möts Yin och Yang för att befrukta jorden. Tecknet för denna subtila förening är regnbågen. Låt oss alla sänka blicken mot jorden och hylla dess skönhet! Alla människor har båda krafterna inom sig. Genusforskarna skulle säga att alla har manliga och kvinnliga egenskaper men att vi genom uppfostran och utbildning formas in i könsroller. En historiker skulle säga att kvinnorna alltid fått vara mannens skugga. En filosof skulle förklara det som att det manliga förnuftet har vunnit över intuitionen. Jag skulle säga smaka på Kärleken och du kommer aldrig mer att kunna återvända! Förlora dig själv i kärleken, tappa bort ditt eviga analyserande, blotta akilleshälen för det är fröet till en mänskligare mänsklighet. Våra kvinnor är för alltid våra systrar! När vi kallar våra systrar för horor glömmer vi att vi förolämpar vår egen mor. Så till alla mina bröder vill säga, behandla våra systrar bra. Begrunda texten Keep Ya Head Up av Tupac:

And since we all came from a woman
Got our name from a woman and our game from a woman
I wonder why we take from our women
Why we rape our women, do we hate our women?
I think its time to kill for our women
Time to heal our women, be real to our women
And if we dont then well have a race of babies
That will hate the ladies that make the babies

Överallt i samhället ser vi hur våra systrar hela tiden måste leva upp till det manliga förnuftets normer. Hur de måste stänga av sina känslor och ge avkall på den inre rösten. I maktens kalla korridor finns det bara plats för "manliga" egenskaper, som företagsamhet, handlingskraft, analyserande och tävlingsanda. Utan känslor blir vårt handlande torrt kalkylerande över siffror och beslut utan verklighetsförankring. Bakom varje siffra finns en människa. Ju längre bort makten är från verkligheten, ju lättare blir det att hålla bort känslorna. Känslorna går helt emot det moderna samhällets högsta principer om nyttan och handlingen. Nyttoprincipen återfinns på alla samhällsnivåer, även bland vanligt folk. Ett vanligt påstående kan ibland låta såhär: Jag har massor av saker att göra, jag har inte tid att känna efter. Den kvinnliga sidan säger åt oss att stanna upp, tänka efter och lyssna till vår inre röst.


Om författaren

Författare:
Michel G.

Om artikeln

Publicerad: 05 jan 2007 12:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: