sourze.se

Hata amerikaner OK i Sverige?

En amerikansk medborgare blev i Karlshamn nekad vård av en palestinsk läkare. Svenska medier tiger. Förmodligen för man tycker den här diskrimineringen är helt i sin ordning.

Valery Johansson, som bor i en liten stad utanför Nashville, Tennessee, var i Sverige för att fira Jul med sin mans familj. På Juldagen fick hon halsproblem och uppsökte sjukhuset i Karlshamn.

Den palestinska läkaren vägrade att ens undersöka henne trots förskottsbetalning på 820 kr med motiveringen att denne inte tålde amerikaner. Kanske är det så, att svensk integration betyder att palestinier i Sverige, fritt kan vägra utföra det arbete man enligt svensk lag skall utföra? Åtminstone om det gäller amerikanska medborgare. Eller gäller det fler nationaliteter?

Fallet är anmält till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Frågan är om den här läkaren får sin svenska läkarlegitimation indragen.

Själv tror jag inte det. Det kommer i så fall att innebära fritt fram för ytterligare galenskaper. Man kan tänka sig att en läkare som sympatiserar med Sverigedemokraterna nekar vård åt invandrare och att en kommunistisk läkare kan vägra vård åt en patient som bor i Djursholm eller att en judisk läkare kan vägra ge vård åt en muslim.

Dessvärre tror jag, att i just fallet med den amerikanska damen, anser nog inte bara många inom media, utan även en del andra, att det är helt OK för en palestinier att diskriminera en amerikansk medborgare i Sverige. Men man kanske skulle fundera på konsekvenserna. Eller är det för mycket begärt?


Källa:
Länk: thelocal.se


Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 02 jan 2007 23:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: