sourze.se

Dumt att döda Saddam!

Jag hade redan en bild av hur jag skulle vilja att hans cell såg ut.

Saddam skulle sitta i en cell av bombsäkert glas. På långsidorna, utan att Saddam skulle kunna pilla bort dem, skulle det sitta fotografier av människor som han har mördat och torterat. På andra sidan skulle det vara bilder av hans forna glansdagar. Bilder av fina middagar och hans sovrum. Varje dag skulle han tvingas sitta och lyssna på alla vittnesmål om vad han och hans grymma familj gjort mot andra. Alla dessa vittnesmål skulle garanterat räcka för tiotals år fram i tiden. Det tycker jag skulle ha varit ett utmärkt straff. Självfallet skulle det inte vara tal om några permissioner med safariutflykter. Nej, Saddam skulle sitta inlåst hela tiden. Men fängelsepersonalen skulle se till att han höll sig i fin form för att han skulle leva så länge som möjligt. Man skulle inte glömma att ge höga löner till dem som skulle vakta honom. Ingen skulle frestas till att släppa ut galningen.

Det var min önskan! Så här skulle jag vilja att de burade in alla världens diktatorer. De ska aldrig få lov att slippa undan med någon slags martyrdöd. De ska sitta och vara medvetna tills sitt sista andetag om vad de gjorde för att förstöra en del av mänskligheten.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 30 dec 2006 11:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: