sourze.se

Snöröjning i insnöad könsdebatt

Här följer ett tips till Jämo, hur han ur minusgrader kan få pluspoäng till en jämställd ekvation. Och för att tina upp sin och politikernas iskalla könspolitik!

Förra årets vinterelände, med bilar fast i drivorna och nedfallna elledningar, skall det upprepas? Snön är en jämställdhetsfråga, som allt annat! Och ”genusperspektivet skall genomsyra allting” som Manna-Reta Winberg skaldade. Så kan vi räkna med dig denna vinter, JÄMO? För snart är det dags och medborgare kommer att hamna i klistret, i form av snö, is och halka. Och orsaken är förstås solklar! - Manssamhället som vanligt, dvs. gubbarna, ”snögubbarna”, de som knappt klarar av ens att absorbera lite nyfallen kramsnö! Den totala mansdominansen har sedan länge borgat för en insnöad verksamhet. HAN har varit den överordnade normen, utan att ta någon hänsyn till högklackade skor eller bara kvinnoben på våra vintriga gator och torg!

I stadsjeepar med klimatkontroll glider de olagliga torskarna bekvämt fram, medan de stackars prostituerade i sin helt lagliga verksamhet halkar omkring bland drivor och isfläckar, eller riskerar att penetreras uppifrån, av istappar. Och varför drabbas även vanliga kvinnor?
Jo, precis som man kan förvänta sig har kvinnorna under lång tid varit utestängda från snösvängen, frostigt bemötta p g av manliga normer och dominansbehov! För hur många kvinnliga snöskottare har vi fått se? Plogare, sandare? Tak-istappsborttagare, el- och telestolpsklättrare, trädfällare? Utestängda, som vanligt! Eller kanske snarare innestängda, så här års särskilt framför spisen, med öppnad ugnslucka väckande jämställd-heta känslor mot denna årliga köksdiskriminering mellan julskinkorna och pepparkaksbaken! Medan det andra könet eller ”det första”? leker ”byta till vinterhjul” och annat vintrigt lustfyllt därute!

Men lösningen finns, om vi så skall könskvotera oss fram i snösvängen till skottare och liknande av kvinnligt kön!
Som vi alla har fått lära oss genom jämställdheten, så är ju kvinnor minst lika duktiga som män, dvs ofta lite duktigare. Och dessutom, ju fler kvinnor, helst över 50, desto större jämställdhet. Detta fastslogs av Aktuellt i SVT redan h-98.
Det är således hög tid att kvinnorna får chansen att överta ansvaret samt visa framfötterna och sina nya snygga vinterstövlar även inom snöröjningen! Regeringen bör därför avsätta särskilda öronlapps-märkta skottpengar, riktade direkt mot JÄMO och enbart i detta syfte!

Och varför inte starta en rejäl kampanj med stora affischer på tunnelbanan osv., visande kvinnor, väl påpälsade för omväxlings skull så här i juletider. Och lura Schyman på hennes gnäll!, med rosiga kinder och snöskovel i hand: ”Snögubbarna klarar inte av snön! Kräv att vi får snögummor - eller kämpa för att få bli en själv!” Ja, eller något liknande…
För något måste ju göras så vi får bort snön nästa gång. Och gubbarna!
Kanske kampanjen kunde inledas med att någon politiker, lämpligen en kvinnlig feministdito, kanske Maud O, Skugges Reinfeldt eller Ulvskogs Leijonborg duger förstås ej här tar ett symboliskt snöskottsspadtag i en fin, vit specialdesignad liten driva?

”Kvinnorna har varit utestängda från snöröjningen!” Södermalmstjejs-teorin, - möjligen, fast man tvivlar i detta fall. ”Männen tar inte längre sitt ansvar för snöskottningen!” Östermalmstants-teorin, inget tvivel om den saken! Det är något som inte stämmer här. För är det inte så, Jämo, tjejer, tanter m fl, för att inte tala om en och annan manlig manschett-feminisse, politiker eller journalist?
De allra tyngsta, skitigaste, farligaste och kallaste jobben, de är förbehållna männen, igår och idag, och förväntas vara så även i framtiden. Eller skulle ”fler kvinnor i styrelser” kunna ändra på detta? Så LO, sosse-, vänsterpartister, alliansen m.fl., ni som med traditionens makt, med all rätt, värnar så om era systrar - var är lojaliteten med era hårt arbetande bröder? Tillhör också dessa ert självutnämnda patriarkat, varför de därmed saknar rätten till erkännande för sin insats, på grund av ”fel kön”? Eller skall någon gång den s.k. ”jämställdheten” få göra skäl för sitt namn – och vara även på det manliga könets villkor, det kön som ställdes ut i kylan? Är det inte hög tid att ÄVEN mannen som KÖN får sig tilldelat lite offentlig uppskattning, förståelse, medkänsla, värme och allt det andra?
Det kunde kanske vara något att fundera på, och erkänna i det ”jämställda” men insnöade mediabrus som nästan alltid tar ställning i debatten. Och detta huvudsakligen för det täcka könet. Men sällan för det otäcka!
Det kanske kunde vara något att våga ta upp, alla ni jämställd-hetsande regeringsfeministrar och mediafeminissar i dessa fjäskläggningstider.

För er journalister och politiker kommer här därför ”Jämställd-hetsjulvisan” för i år, melodi ”Hej tomtegubbar”. En visa tillägnad vår tids Genusbarn, segregerade till oskyldiga offerlamm respektive fördömda syndabockar.

JÄMSTÄLLD-HETSJULVISAN

Hej feminissar, grupptryckslagen
Trycksvärtar ner era bröder
Hej feministrar i riksdagen
Man saknar snart Karin Söder
Er jämställdhet, den är ett skämt
Men jämställd-hetsar, det gör ni jämt
Kan det va´ Reinfeldts fel ty väl känt
Kvoterat könsköp er utnämnt!
JS


Om författaren

Författare:
Joakim Steneberg

Om artikeln

Publicerad: 21 dec 2006 16:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: