sourze.se

Inte bara vi som har det så här!

Den raden har jag läst till leda i alla de reportage som har handlat om missförhållanden i skolor.

Nu senast är det Alexandra Pascalidous syster som inte får den utlovade tjänsten som lärare i Rinkebyskolan. Varför? Alexandra har i tidningen Metro beskrivit de problem Rinkebyskolan har.

Men vad har det att göra med hennes systers tjänst som lärare? Alexandra är journalist och hennes syster utbildad lärare. Men uppenbarligen kan inte rektorn på Rinkebyskolan inse skillnaden. Men det är inte första gången det har stått om alla missförhållanden som finns i skolor runt om i Sverige. Och ta mig f-n avslutas varje intervju med olika rektorer med samma mening: Det är minsann inte bara vi som har problem, det ser ut så här på andra skolor också. Så det så!

Jaha, och vad hjälper Er skola just den meningen? Kommer det att förändra Er situation? Tror Ni, att om bara de elever som har problem och mår dåligt på Er skola reda på att det minsann ser likadant ut på andra håll kommer de då genast att må bättre?

Vore det inte mycket bättre om Ni erkände att Er skola har problem och att Ni är i full färd med att försöka lösa dem?
Istället verkar Er största rädsla vara att skolan ska få dåligt rykte. Borde inte Ni istället vara rädda att Era elever får en sämre start i livet och inte fullföljer sin skolutbildning på ett vettigt sätt. Det vill säga på ett tryggt och säkert sätt! Är det inte varje barns rättighet att ha en säker miljö i skolan? Likväl som det är lärarnas!
Det är dags för skärpning! Ta itu med problemet istället för att peka i riktning mot de skolor som har samma problem som Ni! Det är att stirra i fel färdriktning!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 19 dec 2006 17:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: