sourze.se

Arrogansen har fått ett ansikte!

Jerker Swanstein, moderat och ordförande i landstinget i Skåne anser att han ska ha 71.000 kronor i månaden.

Att hans lön skulle räcka till tre sjukskötersketjänster eller fyra undersköterskor eller fem städare som dessutom gör ett mycket viktigt arbete, är något som Jerker Swanstein inte alls begriper.

Först och främst har moderaterna alltid ansett att landstingen bör avskaffas. Men nu när en av deras blåkostymer fått en stol att sitta på för att delta vid köttgrytorna räcker inte ens köttbitarna i grytan till för moderaten. Han vill ha mer!

En dag kommer min kropp att skrumpna ihop precis som Jerker Swansteins. Den dagen kommer när vi ligger på ett ålderdomshem och behöver ett bäcken. Vi kanske till och med hinner få ett i tid. En stressad och utarbetad undersköterska rullar över oss på sidan och trycker in stålpottan under vår torra och skrynkliga rumpa. Nu ligger vi på en hård och kall potta och utför våra behov. Eftersom det fattas personal kommer vi att tvingas ligga på stålringen alltför länge vilket kommer att resultera i trycksår. Trycksåren kommer att värka och sakta men säkert kommer köttet att dö.

Jag undrar om det någonsin en dag kommer att finnas politiker som tackar nej till löjliga arvoden som det inte finns fog för att de ska roffa åt sig? Tillåt mig tvivla!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 14 dec 2006 08:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: