sourze.se
Artikelbild

Maria Wetterstrand ny krönikör i Sourze

"Intresset för miljön är på topp. Fler vägar att sprida kunskap och åsikter om miljöfrågorna är bra. Jag kommer troligen att både påverka och provocera...", säger Maria Wetterstrand, Språkrör i Miljöpartiet

Frågor som handlar om vår miljö kryper envist längre och lägre upp på dagordningen över vad som diskuteras i fikarum, runt middagbord, i TV, tidningar och i radio. Från att, ganska nyligen, av många ha uppfattats som en livstil med vänsterpolitiska förtecken, har engagemang för miljön nu på allvar börjat påverka människor ända ut i de mest konservativa kretsarna, i deras vardagsbeslut om vilken mat de köper och om vilken bil de kör. Vi är nog många som känner att vi måste börja lyssna noggrannare på vad de säger, som sedan länge hävdat att miljöfrågan är den viktigaste av alla frågor. Maria Wetterstrand, riksdagsledamot och språkrör för Miljöpartiet är en av de som kan de här frågorna bäst i vårt land. Varannan vecka, med början nästa torsdag den 7 december, kommer Maria skriva en krönika i Sourze i ämnet miljön.

"Intresset för miljön är på topp. Fler vägar att sprida kunskap och åsikter om miljöfrågorna är bra. Jag kommer troligen att både påverka och provocera. Jag vill visa att miljö är mer än klimatförändringar. Jag vill visa på möjligheterna att lösa miljöproblem och riskerna om vi låter bli", säger Maria Wetterstrand

"Maria Wetterstrand representerar ett parti som ofta beskylls för att egentligen bara ha genomtänkta lösningar vad gäller miljön. Det är därmed ganska lätt för en garvad politisk journalist att sätta miljöpartister på det hala. Ändå har jag aldrig sett eller hört Maria Wetterstrand bli osäker i en intervju eller debatt eller låta luddig i sina svar. Med lite vanliga fördomar i bagaget skulle man, om man inte kände till henne, lätt ta Maria Wetterstrand för en ung tjej som kvoterats in i rikspolitiken mycket på grund av ålder och kön. I själva verket är kanske Maria Wetterstrand den intellektuellt mest stabila politiker vi har i riksdagen, helt oavsett partitillhörighet. Passa på och läs vad hon skriver i Sourze.", säger Carl Olof Schlyter, chefredaktör på Sourze.

Foto: Dennis Blomberg


Om författaren

Författare:
Redaktionen Sourze

Om artikeln

Publicerad: 01 dec 2006 08:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: