sourze.se
Artikelbild

Idol 2006 - En väldigt värdig vinnare!

Idol hade en riktig artist, och det var skönt att det också var han som vann till slut.

Eftersom det var final var stämningen redan på topp innan någon ens börjat sjunga. Jag var lite orolig för Eriks röst, eftersom han varit sjuk i veckan, men efter att han kört sin första låt behövde man inte längre vara orolig. Han kämpade på och man såg i hans ögon hur spänd han var. Markus var så klart också spänd och nervös, det såg man direkt av att bara se på honom. Lite tror jag att det påverkade hans framträdande i första låten också, för där lät det faktiskt lite falskt. Konstigt att inte juryn påpekade det, men dom gick förmodligen mer på känslan han förmedlade i låten. Och känslan var de inget fel på, kanske ska man inte vara för petig.

Jag hade inte förväntat mig att Erik skulle kunna göra Bed Of Roses lika bra en andra gång, men det klarade han, och jag tyckte nästan att det var bättre än första gången. Man hörde verkligen inte av att han hade varit sjuk.

Markus gjorde sitt andra framträdande med Proud väldigt bra, som vanligt. Däremot var inte hans framträdande bättre den här gången. Kanske var det för att han redan var så överlägsen första gången han sjöng den?

Innan själva finalen funderade jag mycket på vem jag tyckte skulle passa bäst att vinna, och då kom jag alltid fram till Erik. Jag trodde han skulle vinna också, mest för att det alltid varit dom som inte varit favoriter från början som vunnit, t ex vann inte Sebastian förra året eller Darin första året. Och på grund av att det har varit så har det fått folk att tro att det är bättre för den som är populärast att komma tvåa. I alla fall tror jag det. Men Markus kan mycket väl förändra allt det där.

Jag var inte säker på att Markus faktiskt kunde/ville göra den där skivan om han vann, men efter att ha sett hans framträdanden igår gick det upp för mig att en bra artist klarar allt. Markus kommer klara av att göra låtarna till sina egna, han kommer klara av att bära upp låtarna även fast det inte är vad han skulle ha sjungit annars.

Vinnarlåten var inte lika bra som jag hoppats på, jag har lyssnat på den flera gånger men jag kommer fortfarande knappt ihåg refrängen. Markus gjorde den dock mer intressant, och jag tror att det var det som avgjorde det hela.

Markus var överlägsen ända från början och det var helt fantastiskt att han fick vara det hela vägen och sen faktiskt vinna allting.

Foto: Daniel Ohlsson/TV4


Om författaren

Författare:
Cecilia Johansson

Om artikeln

Publicerad: 01 dec 2006 23:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: