sourze.se

Poker? Hur mycket har du förlorat?

Jasså, du är pokerspelare du? Jo, jag är det ja. Har du tjänat några stora summor? Nej, det handlar väl om några tusenlappar antar jag. Ja, det tror jag säkert lilla vän, hur mycket har du förlorat då?

Samma fråga varje gång
Jag heter Rickard Fransén. Jag har spelat poker i ett år nu och får fortfarande samma fråga så fort det kommer fram att jag är pokerspelare. Att folk kan med att anta att någon är dålig på en sport han har utövat i ett drygt år? Som om dom skulle veta en massa om sporten? Oftast är det ju dom som säger så som inte kan ett dyft om djupet i poker.

Huset vinner alltid!
Jag pratade med en kille för någon vecka sedan som spelat både roulett och black jack många gånger och kastar till mig att man inte kan slå poker heller. "Huset vinner alltid!" sa han. Han vet tyvärr inte vad poker är då.

Grunderna
Jag är säker på att många av er vet en del om poker pga. all uppmärksamhet den har fått i media dom senaste åren. Det är nästan så man blir trött av det själv trots att man har sånt intresse av det! Men för er som inte vet så mycket om det kan jag snabbt gå igenom grunderna:

Ex antal personer sitter runt ett bord och får ex antal kort beroende på vilken pokerform man spelar. Utmed spelets gång skall man sedan satsa pengar efter hur bra hand man tror att man har gentemot de andra spelarna. Det skall också nämnas att poker inte behöver involvera pengar, men det är vanligast så.

Rake
Om poker spelas vid ett casino eller på en sida via Internet så tar denna alltid ut en avgift ur varje hand som spelas, detta kallas rake och brukar ligga på 5 av pengarna som spelas på Internet eller 10-15 av pengarna som spelas "live", alltså på riktigt. Resten av pengarna byter alltså bara ägare bland spelarna.

Vem är jag?
Jag tror detta räcker som grund för vad jag spelar för spel, vem är jag då? Mitt namn har ni fått redan. Jag bor i Trollhättan och har alltid gjort det. 21 år fyllda och bor ihop med min sambo och hennes 4-åriga son. Jag programmerar styrsystem på bl a bilfabriker och sitter alltså mycket med datorer!

Hur allt startade
Intresset för poker startade för drygt två år sedan egentligen, men då bara på gratisspel eftersom jag egentligen aldrig hade någon plan på att tjäna pengar på spelet. För ett år sedan kom jag i kontakt med en projektledare för ett projekt jag medverkade i som spelade poker för pengar och tänkte "kan han så kan jag".

Jag började min bana med att sätta in 500 kr varje månad, varken mer eller mindre, och skulle göra så tills jag förhoppningsvis inte behövde göra detta längre. Det tog ungefär två månader innan jag inte behövde göra detta längre och karriären var igång.

Framåt
Idag har jag några tiotal tusen kr på Internet som jag förvaltar i spel på olika pokersidor och kommer att skriva här lite då och då om vad som händer för mig. Både i mitt spel och på min fritid som pokerspelare.


Om författaren

Författare:
Rickard Fransén

Om artikeln

Publicerad: 29 nov 2006 17:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: