sourze.se

Måste en polis tala felfri svenska?

Kravet på att tala och skriva felfri svenska ska ner några pinnar på stegen. Detta med anledning att de som bestämmer vill ha in fler aspiranter med invandrarbakgrund.

Personligen vet jag inte vilka krav som ställs idag men ett är klart och det är att det behövs flera hundra olika nationaliteter i poliskåren med tanke på att vi i Sverige idag har en mängd olika kulturer och språk. Att ha en poliskår med olika nationaliteter borde vara en fördel för alla. Men självfallet måste alla som arbetar inom yrket ha samma värderingar vad det gäller människors värde.

Jag skulle inte vilja ha en polis som tycker att det är okej om en homosexuell person blir nedslagen på gatan bara för att han/hon är just homosexuell. Eller att en polis tycker att det är okej om en man slår sin fru!

Min egen erfarenhet av poliser är bara tio-poängare och jag har mött dem i mängder av olika sammanhang. Ville bara göra det tillägget med tanke på att de som oftast blir utskällda. Polisyrket kräver oerhört mycket av varje enskild individ och det är inte lätt att så gott som varje dag man är på jobbet alltid mötas av hånfullhet, spott och spe.

Hur många tänker på att poliser också tröstar, kramar och lyssnar på offer som blivit drabbade.

Men som alltid inom alla yrken finns fel personer så också inom polisen. Men det kan vara besvärligare att möta en sur polis än om du kommer till Posten och möts av en sur posttjänsteman.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 26 nov 2006 12:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: