sourze.se

Svenskans ologiska personnummer

Efter första kurstillfället i finska insåg jag hur ologiska vi svenskar är ibland...

När någon frågar dig när du fyller år svarar du med vilket datum och vilken månad, och kanske lägger till vilket år du är född. När någon ber dig säga ditt personnummer säger du först året du är född, sedan månad och sist dag.

På första lektionen i finska som jag läser sedan någon vecka tillbaka fick vi veta att finländarna är mer logiska av sig även om läraren inte uttryckte det precis så…, och deras personnummer består först av vilken dag de är födda, sedan vilken månad och sist vilket år. Precis i samma ordning som när man berättar om sin födelsedag. Jag vet inte vem som kom på det svenska systemet, men jag skulle gärna vilja fråga honom eller henne hur han eller hon egentligen tänkte…


Om författaren

Författare:
Maria Sågå

Om artikeln

Publicerad: 16 nov 2006 14:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: