sourze.se

Fadersvåld

Jag minns att jag inte hade någon lust att åka hem...

Jag minns att jag inte hade någon lust att åka hem efter skolan, det var kväll. Det skulle vara middag och jag skulle göra något fel. Smacka för mycket, ha armbågen på bordet eller inte vilja äta någon äcklig sås som jag skulle bli i tvingad och jag skulle spy. Jag skulle få en smäll för att jag inte bettäde mig rätt och så skulle jag få gå och lägga mig.

Jag ville inte komma hem. Så fort som min far höjde rösten eller handen ryggade jag tillbaka, och tog upp händerna till ansiktet som skydd.

Ibland innan jag skulle träffa nån kompis och jag precis hade fått en smäll så kinden var röd var det lite pinsamt men det värsta var känslan jag hade, det blev inte roligt att träffa kompisen. Mina föräldrar var skilda så jag levde med dig och min styvmor. Jag tror att det var hon som fick dig att bli så. Jag vill tro det. När ni fick barn så slog du aldrig dom. Du är död idag. Jag vill förstå dig så jag kan förlåta dig. Men jag är skadad och rädd för livet.


Om författaren

Författare:
Jonas Lindman

Om artikeln

Publicerad: 28 okt 2006 15:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: