sourze.se

Har överklassen inte råd med kondom

"Jag vill ha ärliga och raka ministrar. Inte en hög med lagbrytare och ordförvrängare! De fanns tillräckligt många av i den förra regeringen."

Nu får Ni skärpa Er! Läser rena rama snyfthistorian av Lousie Boije Af Gennäs på Sidan 4 Expressen och GT. Hon kommer kutande med pennan i högsta hugg för att försvara sin väninna Maria Borelius. Malou von Sivers avstår nog nu när hon vet att vad som står på löpsedlarna Hon påstår att det är ett rör-inte-fyrabarnsmamman-som fick-chansen-att-bli-minister-inlägg. Ursäkta mig Lousie men jag vet massor av mammor som skulle vara betydligt mer lämpade för arbetet som handelsminister!

Sedan undrar jag varför det hela tiden klagas över hur svårt det är att ha många barn! Har inte överklassen råd att köpa kondomer, heller? Med tanke på att Maria Borelius uppenbarligen hade en hushållerska boendes i källaren. Hushållerskan kom från Fillipinerna enligt en av barnflickornas berättelser i GT.

Jag mår illa när jag läser en rad som: "Hon bor i Djursholm, bara en sån sak. Klart att hon är rökt som politiker." Varifrån har du dina fördomar Louise? Bär du på fler av liknande fördomar? Ytterligare en mening stör mig; "Sann undersökande journalistik är absolut den tredje statsmakten och givetvis av oerhörd vikt för ett demokratiskt samhälle..." Så långt är meningen bra men sedan kommer: "...men i vilken omfattning ska detta gälla Mona Sahlins godisinköp, även om hon nu råkade använda fel kontokort?" Snälla rara Lousie, känner du till att en postkassörska fick sparken efter 25 års prickfritt arbete? Varför fick hon det? Hon hade råkat låna femtio kronor ur fel kassa! Fick Mona Sahlin sparken? Hur var det när Mona Sahlin drunknade i P-böter? Vad hände? Jo, hon fick en parkeringsplats! Vad ska Maria Borelius få? Gratis hemhjälp för barnen?

Om du Louise Boije af Gennäs och din väninna Maria Borelius och alla era rika vänner kom ut till vår nivå skulle ni träffa på hårt arbetande ärligt folk som aldrig skulle drömma om att fuska bort ett enda öre. Men vet du vad? De är inte politiker på hög nivå. Inte heller fackliga pampar. Vet du vad de är? De är sjukvårdsbiträden, renållningsarbetare, egenföretagare små, undersköterskor, sjuksköterskor och plåtslagare - det är alla dom som Ni läser om men aldrig träffar!

Men som sagt för oss alla som betalar TV-licens och skatter är det kanske dags att propagera för fria kondomer! Jag är precis som du Lousie, författare men mina stories är byggda på den kalla, ogästvänliga och hårda verklighet som de flesta lever i, istället för från din och dina gelikars verklighet. Vill du göra din väninna en tjänst? Be henne att ta sin väska och gå hem igen! Med andra ord avsäga sig sin ministerpost. Jag vill ha ärliga och raka ministrar. Inte en hög med lagbrytare och ordförvrängare! De fanns tillräckligt många av i den förra regeringen.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 13 okt 2006 09:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: