sourze.se

Kultur och svartjobb

Kulturvänstern går på högvarv. Den nye kulturministern kommer från näringslivets tankesmedja Timbro och har dessutom anlitat barnhjälp svart. Kan det bli jävligare?

Inte helt förvånande röstar hon också på moderaterna och verkar inte vara helt imponerad av kulturvänsterns eviga kackel om att kulturen inte kan leva utan bidrag. Smått komiskt är ju exempelvis att alla de kulturyttringar man sätter prefixet "fria" eller "oberoende" framför, aldrig skulle kunna överleva en dag, utan bidrag.

Alla kulturvänsterkoryféer från Anders "Nordkorea-en-modig-liten-igelkott-som-utvecklat-sitt-land-på-ett-häpnadsväckande-sätt" Ehnmark till Maria Schottenius har självklart fördömt utnämningen av Cecilia Stegö Chilò samtidigt som det påpekats att Timbro är en "människofientlig" organisation.

Hennes dåliga kunskaper på området framhålles. Kanske man då jämför med de närmast föregående kulturgiganterna Marita Ulvskog, Per Nuder och Leif "Party" Pagrotsky?

Och så var det brottet att ha anlitat barnhjälp svart. Inte bara kulturvänstern rasar utan även insändarsidornas signaturer "rätt skall vara rätt" är upprörda. Kan bara konstatera att om alla som anlitat barnhjälp svart skulle vara diskvalificerade för politiska jobb så skulle väl sådär en miljon svenskar vara i farozonen.

Själv hoppas jag på att hon rensar upp en aning i bidragsträsket. En god början vore att avskaffa den livslånga inkomstgarantin för så kallade "kulturpersonligheter". Vilka som kommer i åtnjutande av dessa miljonersättningar är ett korruptionsmygel utan like.

Idag har 157 personer denna livslånga ersättning som uppgår till 197,000 arbetsfria kr per år. Sossarna ville i valet öka antalet bidragsberoende och därmed lojala konstnärer, författare mfl till 300 personer.

Ett avskaffande av dessa privilegier skulle sätta tonen. Därefter vore det utmärkt om ministern, som också är ansvarig för media, tar bort presstödet ca en halv miljard årligen som tillsammans med jordbrukssubventioner toppar listan över världens mest improduktiva bidrag.


Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 11 okt 2006 00:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: