sourze.se

Idol 2006 - Danny öppnade alla mina dörrar

Andra semifinalomgången. Första veckan var rent ut sagt ett fiasko, och som vanligt är det ord och inga visor när jag filosoferar kring andra veckans framträdanden - späckat av besvikelser.

Veckans knäppaste - Snäckans låtval. Jag tycker inte det var något vidare giftermål mellan afghanhunden och Di Levas "Vi har bara varandra". Jag förstår inte riktigt den här killen. Gillar hårdrockare Di Leva? Jag och mina förutfattade meningar väntar leende på nästa veckas framträdande, då Snäckan är konstig men ändå underhållande som få.

Veckans charmigaste - Markus Fagervall. Åh, vilken mysig man. Han äger den norrländska sävligheten och lättillgängligheten som förförra årets Daniel fick oss att falla pladask för. Hans version av klassikern om fröken Lind är smått tråkig, men väldigt söt och framförd med ett stort mått av respekt.

Veckans sämsta - Erik Segerstedt. Om det var dåligt låtval av Snäckan, var det här fullkomligt katastrofalt. Hellströms "Känn ingen sorg.." är ett med just Hellström, och som de flesta av hans andra låtar är den inte till för att sjungas; den är till för att skrikas pubertalt och vansinnigt falskt. Ingen hade gjort den här låten bra, och framförallt inte fjantcoverbandsångaren. Han slaktade låten, och Swartling har helt rätt. Den enda känslan Erik överför till mig är överflödighet.

Veckans bästa - Danny Saucedo. Jesus Christ, vilket framträdande han gör. Om man får lov att vara lite smaklös, så öppnar han alla mina låsta dörrar med Tommy Nilssons "Öppna din dörr". Danny, som var allt utom njutbar förra veckan, gör härmed sitt tveklöst bästa låtval hittills och missar inte en ton. Jag är nästan beredd att gå så långt som att säga att det var perfekt. Men det tänker jag inte göra, då jag bävar inför den nu kännbara tanken att han kan ännu bättre. Totalt överlägsen i ett startfält som i övrigt nästan bara bestod av besvikelser.

Veckans roligaste - Nathalies version av textraden "You got soul, you got class, you got style, youre badass" ur Christina Aguileras "Aint no other man". Enligt Nathalie går låten "You got soul, you got class, you got style, and a badass". Skrattade så jag höll på att trilla av stolen. Där rök den credden för exceptionell engelska.

Halvtaskigt, alltså. Men ser ändå fram emot fredagens show med öppna ögon och dörrar ;

Puss!


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 10 okt 2006 14:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: