sourze.se
Artikelbild

Jag skiter i Bildt - Sabuni: Reinfeldts bästa val

"Nyamko Sabuni har själv fötts och levt de första åren av sitt liv som flykting och de erfarenheter hon har får den förre integrationsministern Jens Orback att se ut som en clown!"

Det var som f-n! Så sent som i går torsdagen den 5 september skickade jag ett e-mail till folkpartisten Nyamko Sabuni och skrev att jag tyckte att hon, under nästa mandatperiod 2010-2014, borde bli Sveriges integrationsminister. Redan i dag, till min stora överraskning har mitt önskemål gått i uppfyllelse! Äntligen har Sverige fått en riktig kompetent och framför allt vettig integrationsminister för Nyamko Sabuni är en kvinna som har de allra bästa förutsättningar för att driva en bra och effektiv integrationspolitik. Jag skiter i Carl Bildt, Nyamko är Reinfeldts bästa val. Det kommer ni att få se med tiden.

När Fredrik Reinfeldt, i sin regeringsförklaring idag gjorde gällande att Sveriges integrationspolitik har misslyckats hade han onekligen rätt. Sossarnas integrationspolitik har för det mesta drivits med invandrarnas behov att integreras med svenskar som huvudutgångspunkt. Vad som har fallit bort i sossarnas politik är att svenskarna också behöver integreras med invandrarna! För att detta ska ske på ett effektivt sätt behöver vi en integrationsminister med invandrarbakgrund. Nyamko Sabuni är utan tvivel det bästa valet.

Nyamko härstammar ifrån Kongo Kinshasa, men under sina barndomsår bodde i exil i den lilla Östafrikanska staten Burundi och hennes modersmål är Swahili ett bantuspråk som jag också behärskar eftersom jag är född i Östafrika Hon är 37 år gammal och hon invandrade till Sverige vid tolv års ålder och har växte upp som svensk. Hennes erfarenheter och kunskaper om problematiken inom integration framstår som betydligt större än alla hennes företrädare. Hon har själv fötts och levt de första åren av sitt liv som flykting och de erfarenheter hon har får den förre integrationsministern Jens Orback att se ut som en clown! Dessutom kan Sveriges integrationsproblem bäst lösas av en invandrare. Nyamko förstår sig på både svenskar och invandrare och hon har en bakgrund som ger henne gedigna grunder för att kunna få svenskar och invandrare närmare varandra. Hon vet mycket mer om hur invandrare lever än alla de svenskfödda politiker som tidigare sysslat med detta problem.

Nyamko har redan i dag på SRs P1 beskrivits som en något kontroversiell politiker. Hon har vågat göra uttalanden om muslimska kvinnors slöjor och dylikt, men för att man ska kunna handskas med integrationsproblem måste man ju vara tuff och våga vara lite kontroversiell och inte bara dalta omkring och göra allt som är politisk korrekt. Problemen mellan invandrare och svenskfödda svenskar är mycket större än vad medierna alltid speglar och det krävs nu hårda tag - inte bara med svenskarna utan också med invandrarna. Nyamko Sabuni är onekligen den rätta personen att ta dessa hårda tag. Utnämningen är sannerligen ett av alliansens klokaste drag. Sverige kommer att vinna på det här. Framför allt är detta en sensation därför att det är första gången i Sveriges politiska historia en svart afrikansk kvinna uppnått en ministerpost. Hon är sannerligen Reinfeldts bästa val.

Jag säger så här till dig Nyamko "Kör så att det ryker!"


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 06 okt 2006 11:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: