sourze.se

Tro inte på Sverigedemokraterna!

En av Sourzes skribenter bekände i en kommentar till mig, för en tid sedan att han i år skulle rösta på Sverigedemokraterna SD.

Denna man är ingen oseriös skribent, enligt min uppfattning. Tidigare lär han ha röstat borgerligt, men legat på soffan sedan mitten av 90-talet.

Vad Sverigedemokraterna anbelangar, så lyssnade jag på partiledaren Jimmy Åkesson i Insider 7/9 och konstaterade återigen vilken brist på politisk trovärdighet han uppvisar, inte minst i partiets trovärdighet i brottsbekämpning. Flera kandidater är dömda för en mängd våldsbrott, rattfylleri, kvinnomisshandel och narkotikabrott. Vem anförtror sådana, uppdrag i riksdag, kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige?
Kanske alkoholister och narkomaner på parkbänkarna?
När Nydemokrati bildades 1991, bestod partiledarna visserligen av två pajasar: en greve och en man "från folket" – men kriminella var dom inte.

Nu 1/10 två veckor efter valet visar det sig att det främlingsfientliga partiet, dessvärre, gjort stora framgångar under höstens val. För en vecka sedan när samtliga röster var räknade i min hemkommun: Eksjö, visade det sig att SD fått ett mandat i kommunfullmäktige. En pensionerad officer tillåts inträde i vårt lokala demokratiska organ.

Den före detta officerens mandat kommer sannolikt att mötas av åtlöje i fullmäktige, av dom etablerade partierna, men det är ändå värt att ta denna utmaning på allvar. Nästa val kanske partiet får fler mandat, så vad göra fram till dess?
Svar: Etablissemanget bör fortsättningsvis inte förtiga bristerna i den havererade integrationspolitiken, utan istället visa ambition – gärna över gränserna – att skapa ett värdigare för att inte säga likvärdigare levnadsalternativ för flyktingar och invandrare i Sverige. Samtidigt som de etablerade partierna konsekvent måste motarbeta Sverigedemokraterna i ord och handling. Detta gäller givetvis inte bara på politiskt plan, utan även på jobbet och i privata sammanhang bör du och jag - som är emot denna vidriga människosyn – klargöra våra ståndpunkter, mot dom som representerar den.

Leve demokratin!


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 02 okt 2006 08:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: