sourze.se
Artikelbild

Valet - Misslyckat samhälle skylls på de svaga

Nu är det hög tid att högern slår tillbaka. Alliansen och Sverige behöver mer av humanism och alliansen behöver hålla sig till en mittenprofil; socialliberalismen.

Liberala och sociala krafter backade i senaste valet. Att Sverige har ställt sig i en högermarsch kan man inte neka till, men att svenska folket tillåter att extremister som Sverigedemokraterna, Sd, få mandat i kommunfullmäktige i nästan varenda kommun förvånar mig förfärligt.

Både Fp och s backade kraftigt med flera mandat och därmed kommer sd in med några mandat. Sverige befinner sig i hög arbetslöshet och ökande kriminalitet samt en misslyckad integrationspolitik, vilket leder till att folk letar efter ursäkter för att skylla misslyckandet på de svaga. Som man i början av 1900-talet med urbaniseringen skyllde allt elände i samhället på arbetarklassen, skyller man i dag på invandrarna och arbetslösa.

Fp har försökt plocka billiga poäng som språktest, motstånd mot att släppa in östeuropéer i Sverige, gynundersökning av skolflickor och hårdare tag mot invandrare och i skolan. Man har valt en hårdare ton och oförsonlig attityd.

Nya Sverigedemokraterna tar avstånd från våld och den tidigare hårda tonen mot invandrare, men samtidigt håller sig partiet till sin extremistiska politik mot de svaga i samhället.

Moderater kallar sig de nya moderaterna, klär sig i röda tröjor och delar röda rosor och marscherar som det nya arbetarpartiet i Sverige. Att de väljer att hålla sig lite till vänster och försöker lyfta fram arbetslösa och invandrarna var det smartaste man kunde ha gjort.

Dataintrånget saboterade valrörelsen för folkpartiet och lögner störde medlemmarnas kampanjarbete. Partiledarens oförmåga att hantera situationen gjorde krisen ännu värre. Socialdemokraterna tog sin chans för att hindra folkpartiet i sin valkampanj. De gick för långt och sabbade för sig själva med billiga påhopp som att jämföra Lars Leijonborg med en våldtäktsman. Båda partierna tog sig tid för smutskastning och kontring av det ena eller det andra medan andra partier med full styrka ägnade sig åt sina valkampanjer.

Konflikterna mellan fp och s ledde till en stor förlust för båda. Konsekvensen var en vinst för både moderaterna och Sverigedemokraterna. Vem vinner i en konflikt? Alltid en tredje. Moderaterna kan jag gratulera hjärtligt men jag vet inte om jag kan säga samma sak om Sverigedemokraterna. Men ni som röstade på Sverigedemokraterna, glöm inte att partiet har ett nazistiskt och antidemokratiskt partiprogram.

Dagens mätningar visar att Sd kommer in i riksdagen år 2010. Det kommer att bli hårda tag mot invandrarna, men vem står i tur i sedan? Ett säkert kort är homosexuella, handikappade, gamla, kvinnor, etcetera.

I "Mein kampf" av Adolf Hitler läser man Darwins teser om kampen för tillvaron och det naturliga urvalet i det mänskliga samhället som om människan inte på något sätt skilde sig från djuren. Denna falska analogi skulle sedan kosta många miljoner människor livet. 1923 sa Hitler: "Överallt i naturen pågår en väldig kamp mellan styrka och svaghet."

Den starke segrar alltid över den svage. Den starke har alltid inför Gud och världen rätt att genomdriva sin vilja". Och tio dagar före andra världskrigets utbrott hetsade han cheferna för armén, marinen och flygvapnet: "Gå brutalt fram... Den starkare har rätt. Den som vill leva måste slåss ". Åt min efterträdare måste det ovillkorligen finnas kvar anledningar att börja nya krig...

Nu är det hög tid att högern slår tillbaka. Alliansen och Sverige behöver mer av humanism och alliansen behöver hålla sig till en mittenprofil; socialliberalismen.


Om författaren

Författare:
Behzad Dariusson

Om artikeln

Publicerad: 28 sep 2006 13:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: