sourze.se

Idol 2006 - Ett sömnpiller gick vidare

"Jag vet inte vad jag ska säga förutom att Idol-publiken måste bestå av många medelålders kvinnor."

Det sista kvalprogrammet. Juryn valde sex av tolv stycken som inte gått vidare, och sedan var det vår tur att rösta in två. Jag läste juryn fel och gissade bara rätt på tre personer, men var helt säker på att svenska folket håller med mig och sviker deras tre felval. Här följer recensionen av deras framträdande, deras chans att knipa de två sista finalplatsbiljetterna.

Min gissning: EMMA. Vanishing/Mariah Carey - Oh så bra. Tveklöst den bästa sångrösten. Emma gör en grym version av den här härliga låten, och hon lever sig in i varje framträdande till den grad att man nästan tror hon glömt all publik. Fast det har hon naturligtvis inte. Jag tror Emma är väldigt beräknande när det gäller allt med Idol-tävlingen, men med den där rösten får hon göra vad hon vill. Ryser från topp till tå.

Min gissning: CISSI. Two beds and a coffee machine/Savage garden - Härliga Cissi. Vilken tjej! Breitholtz satte huvudet på spiken när han sa att hon hela tiden lyckas göra det intressant; det är omöjligt att ta ögonen från henne. Det är falska toner här och där och viss nervositet, men hennes känsla blir min och det är helt klart ovärderligt. Förvånar positivt varenda gång. Självklar finalist.

NATHALIE. Whats in it for me/Faith Hill - Det här är svårt. Hon irriterar mig fruktansvärt mycket, både på och av scen, men hon har en fantastisk ton, ett brett register och är dessutom väldigt vacker. Det blir lite 50/50 för mig, men i den här tävlingen är jag ändå helt säker på att hon inte har någonting att hämta. Den svenska publiken märker av hennes arrogans och dryghet, det är jag säker på. Gör ett riktigt bra framträdande, men det spelar ingen roll när du är så omysig.

PATRIZIA. How come you dont call/Alicia Keys - För dem som inte har hört den ursprungliga låten, så är det väl kanske möjligt att man finner det Patrizia gjorde sevärt. Men för mig blir det katastrof. I och med det här framträdandet, med tanke på att det här är Patrizias genre, tappar jag all tro för henne. Sängkammarögonen räcker inte längre än såhär.

Min gissning: ERIK. Home/Michael Bublé - Jag orkar knappt skriva om det. Jättedåligt, tycker jag. Helt opersonligt, tråkig låt, segt och trist. Han kanske är snygg, men herregud, någon måtta får det vara. Helt okej sångröst,
men nej. Ser inte honom kunna göra någonting som fångar mitt intresse. Sömnpiller.

JOHN ALEXANDER. Ordinary people/John Legend - Här gör juryn sitt absolut sämsta val för kvällen. Visst har John Alexander en härlig ton, men det spelar ingen roll när killen varken kan engelska eller avslutar orden. Tekniskt sett den sämsta sångaren bland topp 20 och då också såklart ikväll. Det sammansatt med det faktum att killen är nästan helt utan karisma Fraktlapp, poststämpel, hemgång. Hej då John.

Jag tror inte bara det var jag som blev förvånad över tittarnas beslut. Cissi var som bekant ganska självskriven, och har med sina 37,2 procent letat sig in i svenska folkets hjärtan. Den absolut sista finalplatsen tages sedan av Erik. Jag vet inte vad jag ska säga förutom att Idol-publiken måste bestå av många medelålders kvinnor. Hursomhelst borde finalomgången bli den mest sevärda hittills, då startfältet i år är det tveklöst bästa och jämnaste sedan Idol startade. Då har tittarna all makt, och det är vi som väljer fram Idol 2006. Juryn har bara en sak kvar att göra som officiella makthavare, och det är att välja årets wildcard. Det måste bli Emma. Om dem väljer Nathalie felaktigt igen så vetifan om dem äger samma pondus som innan. Det måste helt enkelt bli Emma.

Missa inte fredag kväll!


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 27 sep 2006 16:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: