sourze.se

Idol 2006 - David "Fields of gold" enda rysningen

Marcus - Iris/Goo goo dolls - var bäst ikväll. Övergrym, överjävlig? Nja, faktiskt inte. Sången kan vara mycket bättre än så här för mina känsliga örons del, men människan når ut helt fruktansvärt mycket och berör genom det sättet också.

Så var det dags för andra kvällen i kvalveckan. Mindre förväntningar den här gången, då killarna allt som oftast är dem som tappar allt i direktsändningarna.

Och resten vet du ju

Ska inte göra det här till någon könsfråga, men allmänt sett i Idol håller tjejerna högre och framförallt jämnare standard. Hursomhelst. Nu var det Davids, Dannys, Marcus, John Alexanders och Dennis tur att visa vad dom går för.

DENNIS. - Dennis har ju varit alldeles olagligt osynlig, fullkomligt ointressant, fejkad och fjantig. Ingen skillnad från dagens framträdande. Dennis var inte jättedålig, men så fort människan slutar sjunga och börjar prata så har han absolut noll charm kvar. Jag tror Kishti har rätt: Han är full of himself, och tre minuter efter han lämnat scenen har jag glömt vilken låt han sjöng.

DANNY. Whats left of me/Nick Lachey - Danny är ju en stjärna, det är inget snack om saken. Men den här gången var han riktigt dålig, lyckades inte leverera känslan låten ger med originalartisten och sjöng obehagligt inåt och spänt. Smått oroväckande att titta på, då man verkligen sitter och hoppas och tror att han ska sjunga skiten ur alla andra. Baserat på det framträdandet så förtjänade han inte att gå vidare.

JOHN ALEXANDER. I believe I can fly/R. Kelly - John Alexander är den mörka, härliga killen med den fylliga rösten. Hans röst för tankarna till just soul/rnb och därför borde en låt som denna passa honom perfekt. Och det gör den. Men han framför den helt fel, andas i mikrofonen, och försöker så desperat verka mer poppig än vad hans musikalbakgrund antyder så att han i princip studsar upp och ner på stället. Låten blir förstörd, och framträdandet blir dåligt.

DAVID. Fields of gold/Sting - Personligen älskar jag den här låten, och har gråtit till Eva Cassidys version av den ett antal gånger. Det är mycket att leva upp till, och jag tycker David gör den klart godkänt. Vackert, stämningsfullt och rogivande levererar han tonsäkert låten. Jag tycker inte det var speciellt tråkigt, som Peter uttryckte det. David var den enda som lyckades skicka en rysning längs min ryggrad. Den bra sorten.

MARCUS. Iris/Goo goo dolls - Bäst ikväll. Övergrym, överjävlig? Nja, faktiskt inte. Sången kan vara mycket bättre än så här för mina känsliga örons del, men människan når ut helt fruktansvärt mycket och berör genom det sättet också. Alltså blir framträdandet grymt, även fast jag hoppas han slipar på de höga tonerna i framtiden. Men riktigt duktig kille, och han äger dessutom den här underbara blygsamma charmen bara norrlänningar gör. Alla 08:or förstår vad jag menar. Mysfaktorn är tokhög!

Så baserat på framträdandena skulle Marcus gå vidare som 1:a och David som 2:a. Tyvärr röstade svenska folket felaktigt vidare Danny istället för David, dvs om man endast baserar beslutet på det senaste framträdandet. Naturligtvis har tittarna redan sina personliga favoriter, och Danny går som sagt mycket vidare på sin blonda kalufs och söta hej-kom-och-hjälp-mig-vokabulär. Han verkar småtrög, precis som Darin, och precis som för Darin kommer det förmodligen gå ganska bra för Danny.

Så Linda, Jessica, Marcus och Danny vidare hittills. Jag är toknöjd så här långt, och väldigt spänd inför onsdagskvällen. Då uppträder det jämnaste startfältet hittills, där jag själv ser fyra jag skulle vilja kasta in i semifinalen på stört. Spännande, alltså. Missa det inte!


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 20 sep 2006 10:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: