sourze.se

IKEA och SIBA rika på korkad flyktingpolitik

Det här är INTE en angrepp på invandrare eller flyktingar. Bara så Ni vet!

Glöm aldrig bort att det inte finns en enda asylsökande eller invandrare som har stiftat de lagar som brukas i Sverige.

Nu till min historia. Den är bekräftad av två källor oberoende av varandra. De har båda arbetat inom socialtjänsten. Alla som anställs som arbetar med flykting- och invandrarfrågor skriver på ett tysthetslöfte. Men muntlig information är laglig att överlämna dock ej dokument. Men i det här fallet har samtliga dokument förstörts för länge, länge sedan. Kanske görs det än idag.

Förordning 1984:683 om statlig ersättning för mottagande av flyktingar och vissa andra utlänningar
Författningen är upphävd, se Fakta & Historik.
Fakta & Historik

På ovanstående förordning byggdes vansinnet upp. Ansvarig? Tja, då får du leta. De senaste 75 åren med undantag för 1976 och 1991 har Socialdemokrater och kommunister härjat. På senare år har det dykt upp ytterligare ett cykelställ, miljöpartiet! Sossarna cyklar och de övriga ställer upp med parkeringsmöjligheter.

Socialdemokraterna baserade utgifterna för flyktingpolitiken på att det kom en ensam person. Och det gjorde det från början...

Ett exempel kunde vara på det här viset:

En man kommer och söker asyl. Han erkänns asyl och får permanent uppehållstillstånd, PUT. Vid besök på det sociala kontoret tillhandahålls en tolk. Tjänstemannen frågar via tolken: Är du ensamstående?
Svar: Ja.
Du har inga familjemedlemmar kvar i landet du kom ifrån?
Svar: Nej
Mannen tilldelas en lägenhet och två rekvisitioner. Den ena är på 25.000 och gäller på IKEA. Den andra rekvisitionen gäller på SIBA för uttag av TV och radio. Fyra till sex månader senare kommer mannen tillbaka till socialkontoret.
Nu är familjen på väg. Det är hustru och fyra barn.
Tjänstemannen: Men du sa att du var ensamstående!
Mannen: Har jag aldrig sagt! Då missförstod tolken frågan!
Ord mot ord med andra ord.

Varje gång utnyttjade rekvisitioner kom tillbaka till socialkontoren samma förfarande för de flesta socialkontoren i Sverige, enligt källan användes dokumentförstöraren flitigt.

Hur många år det pågick? Mina källor slutade inom socialtjänsten 94 och 95 och då pågick det fortfarande.

IKEA och SIBA gjorde affärer i miljon- kanske miljardklassen. Det var skattepengar som östes ur källor som vi inte ens visste fanns. Men det är inte deras fel heller!

Men tänk på hur grundlurade vi har blivit i alla år. Vad finns det mer som har gömts undan i vårt demokratiska land. Sverige som slår sig för bröstet för sin öppenhet. Nåja det beror väl på vad det handlar om.

Men kom ihåg. Detta är ingenting som flyktingar eller invandrare ska lastas för. Enbart staten och dess regering!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 14 sep 2006 15:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: