sourze.se

Min kolumn i Metro var inte politiskt korrekt

"Tidning efter tidning innehåller västervridet förljuget pladder och förvisso en och annan borgerlig akademiskt högtravande insändare, men ingen som talar om det essentiella, ingen som talar så att folket förstår."

Socialdemokratins makt, nej kontroll, över media, och den osynliga censuren i Sverige gjorde sig tydligt tillkänna idag när min schemalagda kolumn plockades bort från Metro. Det var inte det att jag skickade in en kolumn som refuserades. Nej, man hade bestämt sig på förhand för att min frihetssång är skadlig och inte fick höras av folket, inte så här nära valet.

Den manipulerade, förljugna bilden som Socialdemokraterna målat upp för medborgarna får inte attackeras, inte med ett så tydligt och enkelt språk som mitt, inte med ett språk som folk faktiskt förstår. Tidning efter tidning innehåller västervridet förljuget pladder och förvisso en och annan borgerlig akademiskt högtravande insändare, men ingen som talar om det essentiella, ingen som talar så att folket förstår. I fredags var jag med i ett fullkomligt bedrövligt SVT program om valet där en grupp sjuksköterskor satt med och berättade att de var sossar. De var överarbetade, sönderstressade, underbemannade och hade det för djävligt. En av dem skojade dessutom om att man var tvungen att sitta i kö på sjukhusen i flera dagar, men de var sossar! Vilka har haft makten i all oändlighet? Vem är det som misslyckats så till den milda grad att sjuksköterskorna har det så här illa? Jo sossarna! Man kan undra vad det är de är rädda för. Vad kan bli värre än vad det är? Vem har skrämt dem så mycket att de är förblindade.

Min röst är viktig för jag värnar om den svage, den lille, den i valdebatten ofta glömda, den av socialdemokratin frihetsberövade, förtryckta personen som kan, kan så mycket mer än hon själv tror. Jag vill inspirera och få människor att ta fram den kraften, en kraft som vi alla har och jag vill att alla skall ta ett personligt ansvar och använda den kraften till att förbättra sin levnadssituation, sin omvärld, vår välfärd. Det är allas vårt ansvar och det är allas vår rätt.

Men när de borgerliga partierna inte vågar vara tydliga, när deras mediautrymme är allt för begränsat och när vänsterjournalister inte analyserar och avslöjar den socialdemokratiska lögnen är min röst viktig! Politik är fantastiskt och otroligt viktigt. Politik är, eller borde vara, medlet för medborgarna att utveckla samhället och föra det framåt. Valet, är det tillfälle då vi faktiskt aktivt kan vara med och påverka. Det är politik som gett oss lagar, skolor, infrastruktur, välfärd och demokrati. Politik är fantastiskt! Det är kul, spännande och viktigt.

I alla fall borde politik det vara det. Successivt har politiken urholkats och avskalats på sin vision och på dess möjligheter för att istället vara medlet för politiker som Göran Person att få sitta kvar vid makten. Med taktik, retorik och valfläsk förmedlar han högdraget, arrogant med överlägset flin sina lögner och den socialdemokratiska pressen står okritiskt och bejublar utan hänsyn till konsekvenserna.

När vi nu äntligen, äntligen funnit en politiker i Sverige som Reinfeldt, en man med vision och framtidstro, en man som brinner för politikens förmåga att förändra och förbättra, en man som pinsamt avklätt Göran Person lögnerna och den socialdemokratiska oförmågan och visionslösheten, då står presskåren och beundrar retoriken och taktiken. Just de egenskaper som förstört politiken och under år tionden och berövat människorna makten att förändra, deltaga och förstå.

Det finns inget beundransvärt i annat än politikens innehåll. Alla försök att med taktik och retorik gömma, förvränga och förkläda i statistik måste förkastas och bespottas. Folket måste förstå. En politiker som bygger sin politik på sin egen retoriska förmåga glömmer snart varför han är där, vad som är målet och efter några års framgång blir det den egna personen det viktigaste. Makten och jaget blir självändamålet. Självgodheten lyser igenom och där står han, stor, fet och självupptagen. Högt över folkets huvud med sin herrgård för 18 miljoner. Alla Skall med?!
Sist Europa blint och beundrande följde en skicklig politisk retoriker slutade det med att 6 miljoner judar gasades ihjäl. Ingen ville ha det! Men lögnerna tilläts gömmas av retorik och taktik. Journalisterna höll med och vi kastades in i världskrig.

I debatt efter debatt har jag följt hur Reinfeldt sakligt lyft fram problem efter problem utan att Person svarar. Han kan inte! Han blundar. Vi har ingen arbetslöshet! Vi har inga problem i sjukvården! Vi har inga problem i skolorna! Alla skall med! Vart frågar jag då, vart och hur?

Nu på söndag gäller det. Det är nu eller aldrig, det är nu vi kan förändra. Ge visionen och framtidstron en chans. Ge borgarna makten!


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2006 11:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: