sourze.se

Skit på tummen

Lars Leijonborgs påsar under ögonen - har om möjligt - blivit större de senaste dagarna. Vi är nog många som känner en viss skadeglädje.

Ja, inte om är folkpartist förstås. Men vi andra - oavsett partifärg, känner nog lite åt det hållet. Kanske är det också orättvist, när nu mediedrevet blivit så vansinnigt upptrissat och händelsen fått närmast bibliska proportioner.

Att man känner en viss skadeglädje, har nog att göra med Leijonborgs allmänna framtoning som högröstad kritiker av andra partiers liknande fadäser, där han mycket medvetet givit intryck av folkpartiet som bärare av en dos redigare moral än andra partier. Och det gäller i alla frågor.

När det exempelvis i vintras avslöjades, att man från sossarnas partihögkvarter, organiserat en förtalskampanj mot moderatledaren, var Reinfeldt själv mindre upprörd än Leijonborg. Denne såg uppenbarligen en chans att nita dit den fd ? marxist-leninisten och nuvarande partisekreteraren Marita Ulvskog, samtidigt som folkpartiets höga etiska och moraliska svansföring kunde marknadsföras.

Själv är jag inte särskilt upprörd över det inträffade även om tidningarna talar om moraliskt förfall, Watergate samt Göran Persson och Marita Ulvskog går upp i falsett. Jag tog för övrigt även ganska lätt på sossarnas förtalskampanj mot Reinfeldt och den så kallade kd-spionen för några veckor sedan.

Men så är också min egen etik och moral ganska risig och inget jag skryter om.

Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 05 sep 2006 23:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: