sourze.se

Avgör jobben valet?

Valdagen närmar sig med stormsteg och partiernas strateger jobbar för fullt tryck. Nu gäller det att få alla de som inte tänkt rösta att komma till valurnorna den 17 september.

Avgör jobben valet?Valdagen närmar sig med stormsteg och partiernas strateger jobbar för fullt tryck. Nu gäller det att få alla de som inte tänkt rösta att komma till valurnorna den 17 september. Debatter och utfrågningar pågår varje dag i teve men det är sällan dessa är riktigt intressanta. Göran Perssons senaste utspel är att sysselsättningsmålet på 80 nås redan nu i höst. En som inte tror på detta är KI-chefen Ingemar Hansson och jag ställer mig i hans bås. Hans slutsats blir att målet inte kommer att uppnås i år, 2007 eller 2008.
Till arbetslösheten är kopplat bidrag och varje år i augusti brukar SCB presentera statistik över bidragsberoendet, MEN INTE SÅ I ÅR!! Att vi sen har 200 000 fattigbarn i Sverige berörde inte Göran Persson.

Jag tror att JOBBEN får en stor plats då folk står vid valurnorna, inte minst då alla våra arbetslösa ungdomar. Det är bara att konstatera att jobben inte blir fler. Nu gäller det att ge resurser till en mer tidsenlig NÄRINGSPOLITIK, annars är det kört för Sverige. Detta viftar Göran Persson lätt bort och hans slutsats blir att det framöver blir brist på arbetskraft! Jag och många undrar hur han resonerar. Han tänker kanske så här: "Vi kommer att ha stora pensionsavgångar inom de närmsta åren och bristyrkena blir fler och fler. Detta gör att vi behöver få ny invandring av arbetskraft."
Då glömmer han lätt att vi har över 1 miljon utanför arbetsmarknaden idag.

Det nu väljarna vill ha är alternativ till Göran Perssons passivitet. Här kan alliansen ta initiativet och med konkreta förslag styra båten i hamn. När Göran Persson basunerar ut att målet 80 kan nås i höst stödjer han sig på SCB-statistiken som visar 79,9 sysselsättningsgrad.
NU GILLAR GÖRAN PERSSON SCB!!
Men då glömmer han bort att där räknas alla de tidsbegränsade sommarjobben in, och en justering ger "bara" 77 .

Ingen kan undgå att se hur svartjobben ökar och nu vet vi också att Göran Persson själv städar och stryker. Hans slutsats blir: "Folk ska städa efter sig själva." Så nu vet ni alla det och dessutom slösar vi alla med elen!
Sedan finns det en punkt som tydligen fortfarande är mycket känslig och det är ARBETSRÄTTEN. Kanske kommer den upp de sista dagarna innan valet?

Svaret på min rubrik ovan blir ett "JA".


Om författaren

Författare:
Kjell Ekborg

Om artikeln

Publicerad: 28 aug 2006 14:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: