sourze.se
Artikelbild

Rösta för att eliminera

Främlingsfientliga partier som Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna och Nationalsocialistisk front, satsar nu mer än någonsin på att ta sig in i de demokratiska organen.

I kommunfullmäktige planerar Sverigedemokraterna SD att ta sig fram i inte mindre än 97 kommuner.

Nationalsocialistisk front är inte bara ett främlingsfientligt parti utan har uttalade nazistiska rötter. Blotta tanken på att ett sådant parti, med dess representanter tillåts inträde i demokratiska församlingar är motbjudande.

För ett år sedan planerade Sverigedemokraterna en kupp emot Skattebetalarnas förening. Taktiken gick ut på att få så många representanter i föreningens styrelse för att således kunna styra den mot främlingsfientliga mål. Ni vet: sätta skattefrågan i paritet till flyktingpolitiken och göra ett likhetstecken mellan höga skatter och "dyr flyktingpolitik". Tack vare den antirasistiska tidningen Expo:s tidiga avslöjanden, misslyckades försöket och Skattebetalarna hann informera samtliga medlemmar – med sinne för humanitet – till att delta på årsmötet och rösta emot de vidriga krafter som tänkt överta föreningen. Det bör ses som en demokratins triumf, eftersom att alla medlemmar som vanligtvis inte deltog på stämman var med och bekämpade fienden. Det är så alla vi väljare och demokrater kan dra vårt strå till stacken för att eliminera otäcka krafter: genom att gå och rösta, det vill säga rösta emot dom. Det spelar i det avseende ingen roll vilket parti man röstar på, även om jag aldrig skulle proteströsta på Vänsterpartiet. I Skåne har moderater och socialdemokrater enats om att eliminera SD. Ett mycket klokt förslag från de två största partierna.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 08 aug 2006 11:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: