sourze.se
Artikelbild

Underskatta inte Linda Rosing!

"Svenskar är ett jävligt märkligt folk när det gäller politiken. De flesta skiter fullständigt i vem som regerar landet. De litar inte på någon och knegarna röster för sossarna därför att deras föräldrar lärde dem att göra så."

Svenskar är ett jävligt märkligt folk när det gäller politiken. De flesta skiter fullständigt i vem som regerar landet. De litar inte på någon och knegarna röster för sossarna därför att deras föräldrar lärde dem att göra så. Minns ni när Olof Palme mördades hur en chockad 20-årig flicka tittade rakt in i Aktuellts TV-kamera på Sveavägen och skrek "Herregud! Jag är ju född socialdemokrat!"? Företagarna röstar borgerligt för att de vill betala mindre skatter och dra ned på den heliga svenska byråkratin. Men en sak har vi alla gemensamt, nämligen att vi tycker att våra svenska politiker är dryga, tråkiga och med undantag av några få gestalter, ganska färglösa. Just därför bör vi inte underskatta Linda Rosing och vi bör ge hennes sort en fair chans. Istället för att håna dem, såsom de flesta tidningsläsare gjort häromsistens, bör hon få visa vad hon går för innan hon utdöms.

I en tidigare artikel häromdagen undrade jag om Rosings politiska karriär var seriös eller om ett eventuellt fiasko skulle bli hennes mediala död? Men Linda, som höll presskonferens i torsdags 3 augusti, sade faktiskt någonting som får mig att tro att hon faktiskt har en hel del kvalifikationer som överträffar många av våra stereotypa politikers kvalifikationer. Hon sade ungefär så här: "Jag har levt på socialbidrag. Jag har blivit våldtagen och jag har varit arbetslös och jag har tagit mig ur drogmissbruk och jag kan identifiera med samhällets utsatta". Jag tror henne och så länge hon på allvar har för avsikt att företräda samhällets utsatta kan hon och hennes lilla parti komma att överraska. Man får heller inte glömma att Linda har varit ödmjuk denna gång. Hon har inte hävdat att hon kan allt om politiken. Hon har sagt upprepande gånger till journalisterna att hon saknar gedigna kunskaper i politiken, men vem kan säga att hon inte är kapabel att lära sig? Är vi all så förbannad korkade att vi tror att bara för att Linda Rosing är blondin, har stora bröst och har varit i en dokusåpa att hon är intelligensbefriad? I så fall är det snarare hennes kritiker som är intelligensbefriade! När George Bush var i Lindas ålder hade ingen i hans omgivning kunnat tro att han skulle en dag bli USA:s president. Hans kunskaper var lika med noll. Har Linda Rosings kritiker aldrig hört talas om förmågan att "lära sig"?

Tänk hur ofta vi säger att våra politiker inte kan identifiera sig med mannen på gatan eller med de handikappade eller de utsatta? Är det inte då bra att en person som Linda, som vid 32 års ålder redan har varit med om utsattheten så att hon inte bara förstår den, utan kan identifiera sig med drogmissbrukare, handikappade, s.k. arbetslösa socialfall och våldtagna kvinnor? Jag tror att Lindas kritiker bör tänka om. Sådana som Linda Rosing är inte att underskatta, särskilt när medierna redan har bestämt sig för att ge henne exponering.

Jag har ingen aning hur det kommer att gå för Linda Rosing och hennes parti. Uppenbarligen kan hon inte lyckas i det här valet, men vem kan säga med handen på hjärtat att hon inte lyckas i nästa val? Då är hon bara 36 år gammal eller valet därpå när hon fyller 40? Jag kommer därför inte att rösta för hennes parti nu men jag accepterar att hon vågar ta initiativet som många andra fega svenskar inte har modet att göra. Tänk hur mycket skit hon får stå ut i samband med detta, allt från förolämpningar på sin hemsida till en aning löjligförklaring i vissa medier. Även här på Sourze skriver en kommentars skribent Majsan i anslutning till min förra artikel häromdagen att "det är synd om Linda Rosing". Varför är det synd om henne? Hon har ju byggt upp en medial plattform och har förutsättningar för att kunna lyckas bara hon inte gör bort sig. Snarare är det synd om hennes dumma kritiker som inte fattar att tösen åtminstone vill göra ett försök. För detta bör hon uppmuntras och inte hånas!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 04 aug 2006 10:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: