sourze.se

Glad, kåt och tacksam

Att bli uppskattad på jobbet borde väl vara något att bli glad över. Hur kommer det sig då att vissa känner sig kränkta över att deras kollegor visar lite extra intresse?

Visst är det trevligt att få blommor? Visst är det trevligt att bli uppvaktad? Visst är det trevligt att någon är intresserad? Det spelar väl egentligen ingen roll vem som visar lite extra intresse så där. För det ÄR trevligt att bli uppvaktad, gärna på jobbet av en kollega.

Lite blommor, en kommentar om den nya tröjan man har på sig, en liten klapp på axeln eller varför inte på rumpan? Det är något att bli glad över, något man ska uppskatta. Det visar ju bara att någon lägger märke till en. Det är en snäll gest, en snäll, harmlös gest. Det behöver ju inte betyda något, eller hur? Hur kommer det sig då att vissa personer blir så upprörda? Hur kommer det sig att inte alla tycker att det är så trevligt med den här typen av uppskattning?

Det är speciellt tjejer som blir sura och säger att de känner sig kränkta och inte alls speciellt glada eller tacksamma. Det måste nog vara för att det är något fel på dem. De är säkert sådana där lesbiska feminister som inte kan ta en komplimang för att de aldrig fått någon. De är bara bittra surfittor som aldrig haft en riktig karl i sängen. Vanliga tjejer blir glada, fnittrar och tar glatt emot presenter, oavsett vem som ger dem eller varför. Tjejer SKA bli glada över sånt och är det nu så jobbigt så kan de väl säga ifrån. Det är väl inte så svårt. Det är väl ingenting mer med det.

Det har ingenting att göra med att manliga kollegor inte blir behandlade så för nu får ju sällan killar små presenter på jobbet men om nu en kille skulle få blommor, choklad och en klapp på rumpan av en kollega så skulle han säkert bara bli glad och tycka att det var roligt. En kille skulle minsann aldrig få för sig att plötsligt börja skrika om "sexuella trakasserier" och "diskriminering". Det är bara tjejer som gör det. De tar allting så allvarligt. Det är ju bara en oskyldig flirt på jobbet det handlar om. Någonting som sätter guldkant på vardagsslitet på kontoret.

Men som sagt, det är bara vissa tjejer som är så där sura och konstiga. De flesta tjejer tycker nog bara att det är trevligt med lite uppskattning. Tyckte de inte om det skulle de väl säga ifrån, eller hur? Nej, det är bara de där sura, tråkiga feministerna som skriker och gapar men så trista och otacksamma som de är vill väl ingen vara.


Om författaren

Författare:
Jenny Grewdahl

Om artikeln

Publicerad: 27 jun 2006 12:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: