sourze.se

Stringtrosor har inget på barn att göra

"En 13-årig flicka våldtogs och mördades natten till lördagen i Tungelsta söder om Stockholm. Även flickans 13-åriga kamrat våldtogs och knivskars innan hon lyckades ta sig från lägenheten..."

"...En 27-årig känd våldsman är gripen, misstänkt för mord och våldtäkt"...

Den här grymma nyheten slår mig i ansiktet vid frukostbordet i dag lördag den 27 maj. Jag tittar i samtliga morgontidningar för att se om jag kan hitta något om varför två 13-åriga flickor befann sig i en förortslägenhet med en 27-årig man mitt i natten… men jag hittar ingen förklaring. Jag tappar aptiten och kastar min rostade brödskiva i slasken! Sen sitter jag här framför datorn för att skriva av mig mina känslor. Får jag kritik om jag skriver att det är föräldrarnas fel eller får jag höra att 13-åriga tjejer ska få göra vad de vill? Ingenting förvånar mig längre i Sverige, men en sak är jag helt säker på, nämligen att det är den mördade flickans och hennes överlevda väninnas föräldrar som bär ansvaret. Trots att de genomgår det värsta just nu kan jag inte låta bli att säga att de är lika skyldiga som våldsmannen. De bör också gripas, åtalas och dömas för deras avsaknad av tillsyn över deras barn vilket föranledde två våldtäkter och ett mord.

En kvinnlig vän till mig i 38-års åldern berättade nyligen om hur hennes 12- åriga dotter önskade sig stringtrosor i födelsedagspresent. Inte nog med att kvinnan berättade detta för mig, utan en tid därefter skulle hon i väg till Åhléns och köpa trosorna och slå in dem i ett fint paket. Jag minns hur jag suckade och undrade om min goda vän var klok eller om hon hade tappat en skruv? "Men du vet hur det är Billy", sade hon. "Hon ser ju på dessa dokusåpor på TV och tjejerna där har stringtrosor. Köper jag inte de här nu så får jag ett jävla liv i huset!". Att min vän gav sig för sin 12 åriga dotters påtryckningar är inte ovanligt i Sverige. Frågan är om saken ska behöva gå så långt som att en 13-åring blir mördad mitt i natten i en främmande lägenhet innan svenska föräldrar inser behovet av att utöva lite mer disciplin och ha lite mer tillsyn över sina barn?

Det kan hända att många tycker att jag är gammaldags som förespråkar mer disciplin, men är det rätt att två små tjejer i 13-årsåldern överhuvudtaget ska befinna sig en sådan situation som tjejerna jag läser om i dag? Ska de vara hemma i sina trygga sängar klockan 03.00 på natten eller ska de följa med en 27-årig man upp till en lägenhet? En granne som stod och rökte på sin balkong såg trion komma in igenom porten. De skrattade och verkade ha kul, enligt grannen. Kan två 13-åringar ha "kul" med en 27-årig man? Vad är det för "kul" de får egentligen? Kanske får de sprit eller drogar. De börjar känna sig yra och innan de vet ordet av har mannen börjat våldta en av dem. Den andra kvicknar till och börjar förstå vad som håller på hända. Hon protesterar men får en smäll på käften medan våldtäkten på hennes väninna fullbordas. Då blir det hennes tur. Medan hennes lilla väninna gråter och sätter på sig "stringtrosorna" igen som hon fått efter att ha tjatat på sin mamma, sliter mannen av henne stringtrosorna som hennes mamma har köpt efter att hon fick reda på att väninnan fått sådana. Hon våldtas nu också. Efter våldtäkten börjar hon slåss med mannen. Han är stark och plötsligt tar han fram en kniv. Hux flux sticker han kniven i henne och hon avlider omedelbart medan hennes chockade väninna springer ut ur lägenheten för att tillkalla polisen. Det är inte osannolikt att det kan ha gått till så här.

Frågan är nu om den överlevande flickan fortfarande kommer att tycka att det är lika häftigt att sätta på sig stringtrosorna igen? Hennes liv är förstörd. Hennes väninnas familj har förlorat ett barn. En 27-årig våldsman kommer att dömas till fängelse eller rättspsykiatriskt vård, och Expressen och Aftonbladet kommer att sälja lösnummer på storyn. Inte nog med det utan någon annan mamma någonstans i Sverige kommer idag åka till Åhléns och köpa häftiga stringtrosor till sin 12-åriga dotter som fyller år på söndag!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 27 maj 2006 15:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: