sourze.se

Gudarna jävlas med "Eurovision"

"Låt oss hoppas på att Carola tar hem hela skiten på lördag för att lära östeuropéerna en läxa, men jag är orolig för att Gudarna jävlas!"

Jag tror att Gudarna jävlas med "Eurovision"! Ukraina gick vidare med en plagierad låt. Den är nästan som en direkt kopia av en mycket känd rysk poplåt vars titel jag inte riktigt kommer ihåg just nu. Den är också arrangerad ungefär som fjolårets vinnarlåt "You are the one" - snacka om att kopiera! Monaco plagierade Harry Belafontes gamla 50-tals kalypsolåt "The Banana Boat Song". Andorra gick vidare med en skitlåt som bara var värd att ta en kisspaus under och Litauens låt "We are the winners" var så dålig att jag förutspådde i litauisk media redan i februari att den skulle komma sist. Redan inom fem minuter efter att den gick vidare fick jag fyra stycken sms ifrån litauiska journalister som ville reta mig! De är så förbannat berusade av saken att de nu inbillar sig på fullaste allvar att den där jävla skitlåten kan vinna på lördag kväll! Sanningen är den, att den faktiskt kan vinna för att omröstningen i delfinalen var så förskräckligt dåligt att ingenting skulle förvåna mig längre. Till och med Yttersta Mongoliet kan dyka upp från ingenstans och kliva in på scenen på lördag kväll och ta hem segern. Så bisarrt har Eurovision blivit.

Den här Eurovisiondelfinalen var onekligen det sämsta startfältet jag någonsin varit med om. På ren svenska var det få bra låtar bland en lång rad skitlåtar. Teveprogrammet räddades av tre länder, nämligen Sverige, Estland och Ryssland, och att Estland inte gick vidare är en skandal! Sandra Oxenryds klatschiga schlager var mycket mer värd en finalplats än de dödtråkiga låtarna från exempelvis Andorra och Makedonien. Ärligt talat var resten av låtarna inte värda att sitta framför teven i två timmar för. Det var plågsamt.

Kvällens resultat visar en ny trend i Eurovisions omröstning. Det är inte en schlagertävling längre utan en bisarr tävling där man blandar in olika smakar från en kontinent fylld av 40 olika kulturer. Resultatet blir konstigt och det såg vi ikväll.

Vi vill ju alla att Carola ska vinna, och jag håller tummarna för henne på lördag, men efter vad jag sett i kväll skulle det inte förvåna mig om hon blir tvungen att vika sig för någon av skit låtarna.

En litauisk journalist summerade östeuropéernas åsikter om vårt svenska bidrag i ett sms till mig tre minuter efter att Carola klev av scenen. Så här skrev hon: "Söt tjej men dålig låt!" Sanningen är att med undantag av Ryssarna vet inte östeuropéerna mycket om bra artisteri eller bra schlagermusik. Deras smak är annorlunda och det är därför så många konstiga låtar gick vidare.

Låt oss hoppas på att Carola tar hem hela skiten på lördag för att lära östeuropéerna en läxa, men jag är orolig för att Gudarna jävlas!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 19 maj 2006 00:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: