sourze.se

Lönsam fylla

SSU gläds över ökat medlemsantal. "Töntstämpeln är borta, vi har en approach som är annorlunda och det finns en positiv attityd till oss nu", säger pressekreterare Peter Skeppström DN 11/5.

Skeppström, som själv var med ordföranden Anna Sjödin på Crazy Horse och som efter polisingripandet sa att han skulle ta upp saken med justitieminister Bodström, verkar onekligen ha anledning att vara nöjd. Anna Sjödins fylla kom uppenbarligen som en skänk från ovan.

"Det finns en klar skillnad nu mot 2004. Då raggade vi medlemmar på ett annat sätt - nu kommer medlemmarna till oss. Det finns ett naturligt intresse för att snacka med Anna", fortsätter Skeppström.

Man undrar vilka motdrag de övriga ungdomsförbunden skall vidta, nu när fylla visat sig vara ett utmärkt sätt att locka ungdomar och få förbunden att kravla sig upp från bidragsfusk och en tynande tillvaro.

Karin Pilsäter fp och Per Garthon mp, som båda åkte fast med 0,2 promille i blodet, får en kanske snart en upprättelse och kan blir kultfigurer inom sina respektive ungdomsförbund?

Annars får väl folkpartiets ungdomar göra en stor sak av att brännvin skall säljas i tobaksaffärer samt att skatten på fyllan, denna folkhemmets största fritidsnöje, skall sänkas rejält.

Miljöpartiets ungdomar måste självfallet satsa på innovativa sätt att göra maskrosvin. Denna naturnära och billiga fylla bör rimligen locka allt från militanta veganer till trädkramare och fågelskådare. Gärna med förslag om hur baksmällan bäst botas.

Moderatungdomarna får sannolikt damma av riksdagsman Per Bill, den enda person i Sverige som åtalats för barnvagnsfylla. Han blev förvisso frikänd men han får väl göra en pudel nu när fylla igen är på modet. I brist på rejäla fyllslag får man väl annars hitta någon snuskigt rik skattesmitare, som får vara förebild för det uppväxande moderatsläktet. Inte särskilt svårt kan man tycka.

För ungdomarna inom c är förvisso allt mycket enklare. Här gäller det att popularisera hembränningen som dragplåster i ungdomskampanjerna. En säker kioskvältare som dessutom har en genuin, lantlig och folklig prägel.

Svårare kommer nog Kd: s ungdomsförbund att ha. Visst kan man locka med vinprovning av nattvardsvinet men något riktigt drag under galoscherna ger detta definitivt inte. Möjligen skulle satanshögmässor kunna dra lite folk men jag medger att kd här har problem. Det som möjligen skulle kunna hålla Kd: s ungdomar kvar i matchen vore nog en satsning på porr. Gärna i högkyrklig miljö.

Vänstern ungdomsförbund å sin sida får försöka få Schyman att än en gång ställa upp för de revolutionära lärorna. Varför inte med en underhållande föredragserie om bästa sättet att skitfull träffa medpassagerare med köttbullar när man åker charterflyg från Grekland och andra självupplevda höjdpunkter i fyllans tecken?

Generellt får nog ungdomspartiernas ideologi, för att överleva i tuff konkurrens med Big Brother och annan intellektuell ungdomlig stimulans, nog mer gå in för Groucho Marx-doktrinen: Detta är mina principer. Om Ni inte gillar dem så har jag andra.Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 13 maj 2006 21:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: