sourze.se

Alliansen, släpp loss, det är vår.

Nu ser det ut som om de rödgröna leder igen. Det är dags för nya tag alltså. Vakna upp Maud och Göran.

Nedgången för CP och KD till 4 beror självklart på en allt mer urholkad profil i de samarbetsövningar som nu skett under ett år. Tar inte dessa partier nya rejäla tag så lär det inte bli regeringsskifte.

Visserligen ligger även regeringens "stöttepelare" V och MP risigt till men Persson kan trotsigt sitta kvar om det blir ett oklar valutslag. Det tog ju Berlusconi veckor att inse att han förlorat. Så om inte den liberala
alliansen får 5 till under våren så är nog deras lopp kört.

Centern måste åter betona att de är det bästa av landsbygds och glesbygdspartier. De måste ideligen bevisa att de är bäst på att förstå inte bara bönders problem, utan alla landsbygdsbor inom alla yrken, åldrar osv. Centern bör ge faderullan i att klia stadsbor på ryggen. Det finns tillräckligt med folk ändå för att bygga upp
ett riktigt stort socialt Centerparti. Maud o Co måste vara konsekventa i detta.

Försök inte vara bäst på diverse. Var bäst på det område där ni redan har stort förtroende. Trava på i beteshagen.

Kristdemokraternas starka sida har alltid varit familjepolitiken där de har anhängare långt utan för sin partifålla. De har förvisso fiender också, men det
gör det ju ännu lättare att profilera sig. Sluta att mumla Göran. Tala klarspråk även om du beskylls för att ha en konservativ familjesyn. Kritikerna har ju rätt. Men stå då
för det. Det finns ju gott om partier att rösta på om man har en radikal familjesyn. Så det behöver inte KD bjuda på. Jag antyder att KD har minst 30 av landets barnfamiljer bakom sig i denna fråga. Satsa på dem då. KD har ingen rätt att överge dem.

Sedan är det ju kvalificerad dårskap att inte utnyttja en av landets bästa talare Alf Svensson. Därtill har han uppenbart "kvinnotycke". Be Alf att resa landet runt och tala åldringsvård och handikappfrågor. För sådant kan han sedan många år. Han gjorde succé i en demonstration i Uppsala i veckan. Köp klippkort åt honom och fru Sonja för de närmaste månaderna. Vinstchansen är ca 99. Samt bästa Göran, hör här. Alf är inget hot. Han tänker inte efterträda dig. Så ge honom de frågor där du inte är så slagstark ännu.

Ja, så här måste "borgarna" lägga upp spelet om envar. Jag utlovar inte min röst förrän jag ser att Ni gör ert bästa. För det gör ni ännu inte. Det gör ont när knoppar brista, men låt dem göra det ändå.


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 05 maj 2006 15:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: