sourze.se

Kung i Sus och Dus & Mus i mitt Hus

Grattis kungen i efterskott! Förlåt att jag inte hann hylla dig på borggården. Hörde att du hade en trevlig fest - KUL!

Kung Carl XVI Gustaf, har nu hunnit bli 60 år. Han verkar vara en trevlig kuf tycker jag. Ser hyfsat bra ut och har en mysig familj.

I vårat ganska trista, gråa land behöver vi lite sagofeeling i form av en kungafamilj. Vi behöver en kung och drottning som kan sätta guldkant på Sverige. Kungaparet ger oss dessutom en bra förenande nationell känsla. Säg att vi betalar 500 spänn om året per person för att låta kungafamiljen Bernadotte få leva vidare med pompa och ståt… Värt pengarna, tycker jag. Bara det faktum att jag kan sitta och titta på TV 4:s humorprogram "Hey Baberiba" där dom gör satir av kungafamiljen gör det värt varenda öre.

Förra veckan på TV 4:s nyheter gick kungen ut och talade om hur ledsen och besviken han är när det gäller Hey Baberiba. Att man inte borde få driva med hans familj på det sättet TV 4 gör. Men hallå - lite satir får man väl tåla! Det har ju sagts att kungen har humor.

Nej, jag kan faktiskt inte förstå varför någon vill bli av med honom. Det är ju inte så att han beordrar om avrättningar på Stortorget i Gamla Stan direkt… även om han försöker vara där och peta i TV 4:s teveutbud.

۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩

Umpa umpa falle-ralle-ra och reclaaaaim the city

De Osynliga partiets anhängare och vissa "Reclaim the City"- medlemmar påminner mig lite om en arg apmobb.

//Bland apor finns ett beteende där unga aphannar bildar lite löst sammanhållna grupper utanför den egna flocken. De härjar runt, förstör, slåss och utmanar ledarhannen. Det är lite synd om dessa utbrytarapor för dom får nämligen aldrig några honor. Dom har ledarhannen lagt beslag på - allihopa. Så dom har det inte så himla kul dom här aporna. Ibland gör någon ung aphanne ett utfall mot ledarhannen. Det brukar inte gå så bra…//

Hos Reclaimarna och dom Osynliga finns ett sorts hormonstyrt, planlöst omkringflackande beteende. Som om dom inte riktigt vet vad dom vill. Syftet verkar mer handla om att förstöra city än att reclaima det. Eller när det gäller utfallen mot centerns förslag om att försämra arbetsvillkoren för ungdomar - dessa arga ungdomar verkar inte riktigt fatta att plusjobben i stort sett är samma sak som försämrade arbetsvillkor.

Det är liksom en loose/loose-situation för ungdomar idag vilket parti dom än röstar på…

۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩
En mus i mitt hus

Snart är det vår. Katten släpade in en liten skogsmus häromnatten utan att jag hann stoppa honom. Han bollade stolt runt med den några gånger framför mina ögon, varpå han lade ner den på golvet och lade sig och tittade på den, medan svansen slog från sida till sida. Skogsmusen låg på rygg med tre ben rakt upp i luften. Jag såg att han spelade död. Musen stödde höger bakben försiktigt, försiktigt mot golvet. Jag funderade febrilt på hur jag skulle göra för att rädda honom.

Försökte avväpna kisse genom att lysa med ficklampan. Funkade! Han lommade iväg. När jag sedan skulle rädda musen var den borta. En spårlöst försvunnen mus i mitt hus mitt i natten! Hur kul är det? Klockan 4 på morgonen. Gick på musjakt med ficklampan tills min trötthet övervann rädslan över att ha en medlem ur Gnagarna löst i huset. Gick och lade mig. På morgonen sa jag trött till min kille att det gömde sig en lös mus i huset. Han trodde inte på mig eller fattade inte vad jag pratade om. Han har överhuvudtaget inte någon koll på vad som sker på nätterna i vårat hus - han sover...

Två dygn senare när min kille sitter och jobbar vid datorn hemma, ser han hur något rör sig utanför sovrummet. Ett ögonblick av blickstilla väntan. Ut från sovrummet småhaltar sedan en vilsen liten mus. Tittar till höger - tittar till vänster varpå den smyger och gömmer sig under kylskåpet. Efter många drastiska ej helt okomplicerade åtgärder fångas musen tillslut in.

Den får vila upp sig någon timme med mat och vatten och benet kollas upp - varpå den släpps ut. Slutet gott allting gott. Och som ni alla vet - en mätt mus i frihet är en glad mus…

Än har björken inte fått musöron och jag kan inte klippa rosorna. Fan också! Jag kanske borde åka in till stan och reclaima planteringarna…
Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 02 maj 2006 13:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: