sourze.se

Patetiskt första maj-firande

Det är närmast komiskt att se vänstern mana till kamp mot sig själva. Allt till ackompanjemang av Internationalen och fönsterkrossning från Reclaim the City.

"Båd stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner"
"Upp till kamp emot kvalen Sista striden det är"
"Regeringarna oss förtrycka slå ned tyrannerna giv fred!"
"Upp slå ned allt det gamla tålamodet är slut!"

Det här några strofer ur Internationalen, som man som ickesocialist i Sverige, utan några större betänkligheter skulle kunna ställa upp på efter sådär en sjuttio år av vänsterstyre. Men det blir komiskt, för att inte säga patetiskt, när Göran Persson hand i hand med sin fru, Systembolagsdirektören, tårögt stämmer in i sången som riktar sig mot dom själva.

Det där med "Upp slå ned allt det gamla" har emellertid vissa vänstergrupper mer handgripligen tagit fasta på. Organisationen "Reclaim the City" arrangerar varje år trevliga gatufester som slutar i nedklottring, förstörda bilar, skadegörelse och inbrott i affärer mm. Därefter följer regelmässigt anklagelser om polisbrutalitet mot dessa genomhyggliga ungdomar.

Gudrun Schyman legitimerade redan 1999 den här typen av huliganism genom sitt närmast passionerade stöd till de 243 personer som greps för våldsamt upplopp och för att ha vandaliserat ett antal småbutiker på Götgatan i Stockholm. Det här gav naturligtvis råg i ryggen till den del av vänstern som gillar våld. Sedan har det bara fortsatt här i Stockholm. I år kommer "festen" att äga rum vid Odenplan.

För den som vill klä sig rätt för "festen" går det bra att klicka på rubriken "Klasskämpekläder" på SSU Skånes hemsida där bland annat munktröjor kan inhandlas. Deltagarna är som bekant blyga violer som ogärna vill visa sitt ansikte.

Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 29 apr 2006 19:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: