sourze.se

Det märks att sommaren närmar sig…

Allt är egentligen som vanligt; Kylie överlevde cancern och Fläskbritney tappade Sean Preston i backen...

Men ändå.

Solen blir allt varmare och fler och fler hittar till utomhusserveringar och parkbänkar för att avnjuta en mjukglass eller en kall pilsner. Snacket om hösten val tilltar i takt med att biorepertoaren tunnas ur. Dyngrullar som Firewall, Hemma bäst och Heartbreak Hotel ersätter mästerverk som Capote, Brokeback Mountain och A Corpse’s Bride.

Att sommaren närmar sig är ett faktum oavsett om Doherty knarkar på eller Richie lider av ätstörningar. De gulbruna bajskorvarna som hundar och deras ägare lämnat ifrån sig under vintern börjar äntligen malas bort av sol, vind och vatten. Festivalernas program presenteras och ytterligare några procent av fyrtiotalistproppen Orvar rustar vidare på sina sommarhus då de går i pension efter semestern.

Helt enkelt; Kung Bore har släppt greppet och det är dags att leta rätt på resterna av fjolårets midsommarstång. Ta fram cykeln och trädgårdsmöblerna och säg att du bor i Europa för det gör du, Sverige har alltid varit en del av Europa även om vi pimplar mindre vin än fransmännen och inte kan bada förrän u juli.

Ska vi då sluta helt att följa Jessica, Robin och allt vad de heter, i Big Brother-huset? Nej, så klart att vi inte ska kasta ut barnet med badvattnet. Njut av postpåsken, prepingsten, det labila aprilvädret och skratta åt manipulerade vårbudgetar och Cruises fula barn innan stora jobbnojjan slår till.

Javisst, cheferna får alltid prestationsångest innan semestern och alla blekfeta anställda börjar plötsligt försöka infria nyårslöften inför beachen. Men det blir ändå fikaraster och senarelagda orders och deadlines, det blir alltid lite fusksolarium och stressgympass. Inget har förändrats märkvärt från förra våren. Och kanske är det så vi vill ha det. Den där pirriga känslan av vår och försommar blandat med lite ångest sedan vintern, allt i en lagom mix för att hålla os kvar på jorden men ändå får oss att prestera lite mer, drömma lite till.

Sommaren ÄR här, och du med den.

Enjoy!


Om författaren

Författare:
Per Hånell

Om artikeln

Publicerad: 22 apr 2006 14:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: