sourze.se

Det nya klassmärket

Pensionera dig när Makten vill.

Makten vill just nu pensionera Sig så tidigt som möjligt och Dig så sent som möjligt. Så ser samhället ut just nu. Detta är det nya klassmärket. Var hör Du hemma?

När statsministerns hustru anser sig värd hur många miljoner som helst för att hon driver ett företag som INTE kan gå med förlust, då är alla jämlikhetssträvanden borta från socialdemokratin. Hon kan få dessa jätteförmåner redan från 60 års ålder medan regeringen uppmanar andra att jobba till över 67 års ålder för att få ut en mänsklig pension. Så sprack jämlikhetsbubblan.

Anitra anser sig lika mycket värd som den man som driver ett av Sveriges mest komplicerade industriföretag. Hon är inte ens beredd att förhandla om det. Trots att förmånerna ligger skyhögt över det som regeringen reglerat. Sin pension har hon nämligen fått av familjens mångårige vän Olof Johansson.

När Göran Persson var ny som statsminister och hade det motigt, blev han tillfrågad om han hade någon nära vän att ty sig till. Han svarade att denne vän var förre centerledaren Olof Johansson, numera ordförande för Systembolaget. Så inom Partiet hade han ingen att luta sitt huvud emot, men gamle pålitlige Olof fanns.

Givetvis borde det därför vara en stor boskillnad mellan Olof Johansson och Systembolaget.
För just nu ser det ut som vänskapskorruption. Det behöver inte vara det. Men det räcker med att det ser ut så.

Ja det nya klassmärket fungerar så att några hundra ledande svenskar gör upp med varandra om pensionsförmåner och liknande. De är en ny klass ovanför oss andra som omfattar både privat och statligt folk. Medan vi andra trälar i det pensionssystem som de uppfunnit åt oss plebejer. Vår framtida pension avgörs av konjunkturerna. Deras pensionsnivå är garanterad. I våra orange kuvert står det om vår Garantipension. Men det är ingen riktig garanti om nivån, mest en skönmålning. Staten går ut med det synnerligen vackra ordet Garanti just för att det är så vackert, förtroendeingivande.

Kanske vår elit därigenom tror att de kan förvända synen på oss. Trots att statsminister-paret bygger sig en 15 miljoners kåk som de med en verklig garantipension lätt kommer att kunna betala. Medan vi andra nästan garanteras fattigdom om vi inte orkar slita till 67 år. Vilket bland andra jag inte orkade.


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 27 mar 2006 15:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: